Budućnost koju malo tko ne bi "potpisao": Pogledajte kamo seže NASA-ina vizija svemirskih istraživanja

NASA je u najnovijem videu svoje vizije budućnosti ljudskih svemirskih istraživanja pobudila maštu mnogih. Kako vam, primjerice, zvuči kajaking na Titanu?

Branimir Vorša | 21.10.2021. / 08:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako je suditi po NASA-inom najnovijem videu budućnost svemirskih istraživanja itekako će se baviti turizmom, a NASA-in Centar za svemirske letove Goddard u tom je videu podijelio sa svijetom njihovu viziju mogućeg budućeg svemirskog turizma.

Video nosi naziv "Vizije budućnosti" (Visions of the Future) te prikazuje egzotične destinacije, ali ne samo u Sunčevom sustavu, već i izvan njega. Šteta što (zasad) ne postoji i buking agencija za putovanje na egzoplanete.

Jednako važan poput raketa i satelita je i sam istraživač te inspiracija da se krene na takav put, ističu u Goddardu.

Za one koji maštaju o istraživanju Marsa možemo slobodno reći da NASA razmišlja svjetlosnim godinama ispred njih. Njihova vizija budućnosti vidi nebeske platforme visoko iznad Venerinih olujnih oblaka, kajaking na Titanu, skakanje padobranom na egzoplanet HD 40307 koji je sličan Neptunu ili promatranje dva sunca s površine Kepler-16b egzoplaneta.

Ono što je najbolje, riječ je o stvarnim destinacijama, a NASA je inspiraciju za video dobila iz vlastitih postera koje su naručili kako bi istaknuli svemirske destinacije unutar i izvan Sunčevog sustava.

Ljudska noga možda još nije kročila dalje od Zemljinog Mjeseca, no ovakva vizija budućnosti koja seže u svemirska prostranstva izvan Sunčevog sustava, malo kome može biti u potpunosti nezanimljiva.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti