Budućnost videoigara je na mobilnim ekranima

Samo od prošlog srpnja Pokemon Go zaradio je više od 1,2 milijarde dolara diljem svijeta.

Martina Čizmić | 03.05.2018. / 12:12

Pokemon Go (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nintendo je s prošlogodišnjom hit-igrom za mobilne uređaje Pokemon Go pokazao kako bi budućnost videoigara mogla biti na malim zaslonima – onima na našim pametnim telefonima.

U to je uvjeren i novi šef Nintenda Shuntaro Furukawa, koji smatra kako će upravo lekcije koje su naučili iz ludnice s igrom Pokemon Go pomoći Nintendu da ostvari rekordne rezultate.

Kombinacija igre na zaslonu pametnog telefona i šetnje odnosno lova u stvarnom svijetu zaludila je milijune igrača diljem svijeta. Igra je rušila rekorde (mobilne mreže i servere), a u jednom je trenutku bila popularnija i od Twittera i Facebooka.

Iako je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubila na popularnosti, još uvijek postoje zagriženi igrači koji traže Pokemone gdje god stignu. Prema podacima analitičke tvrtke App Annie, samo od prošlog srpnja Pokemon Go zaradio je više od 1,2 milijarde dolara diljem svijeta.

Upravo je ta financijska strana ono što je potaknulo Furukawu da svoju pozornost usmjeri ka Nintendovim mobilnim igrama. Cilj mu je da samo odjel za mobilne igre u Nintendu vrijedi gotovo milijardu dolara.

S obzirom na popularnost Nintendovih igara za igraće konzole i same igraće konzole Switch, čini se kako je Nintendo otkrio dobitnu formulu kako zabaviti svijet i pri tome dobro zaraditi.

Izvor: CNET

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti