Čak 84 posto svih blockchain aplikacija dolazi iz Kine

Kina dominira tržištem blockchain aplikacija, no iako imaju ogroman broj blockchain aplikacija, tek ih petina dobije odobrenje za izlazak na tržište.

Branimir Vorša | 23.09.2022. / 12:30

Kripto tokeni, ilustracija
Kripto tokeni, ilustracija (Foto: Getty Images)

Kina je postala jedna od svjetskih ekonomskih velesila i preuzima mnoge industrije pa tako i tržište blockchaina. Kineski mediji pišu da njihove blockhain aplikacije čine 84 posto ukupnog broja blockchain aplikacija u svijetu.

Navedeni podatak nedavno je otkrio Wang Jianwei iz kineskog Ministarstva industrije i informacijske tehnologije za South China Morning Post. Brojka je to koja je nepoznata mnogima u blockchain industriji.

Wang nije otkrio druge detalje o navedenim blockchain aplikacijama, ali to ipak daje svijetu ideju koliko ih zapravo dolazi iz Kine. Podatak je posebno zanimljiv ako se uzmu u obzir brojni propisi i zabrane kriptovaluta koje je Kina u međuvremenu nametnula.

Tek petina ih se odobrava

Wang je isto tako naglasio da ne dobivaju sve te aplikacije odobrenje za izlazak na tržište. Samo 19 posto ili petina tih aplikacija dobije odobrenje regulatornih odbora da nastave s radom i postanu punopravni blockchain.

Prema portalu Bein Crypto dodatni podaci pokazuju da samo nekoliko od 19 posto tih odobrenih kineskih blockchain aplikacija postaje uspješno na tržištu, posebno u susjednim zemljama.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti