Cartoon Network ove godine objavljuje aplikaciju sa zabavnim sadržajem od 15s

Nakon što je objavljen Vine, te je Instagram uveo mogućnost snimanja videa u trajanju od 15s, pokrenula se cijela nova sfera kratkih videa

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.03.2014. / 11:09

Cartoon Network ove godine objavljuje aplikaciju sa zabavnim sadržajem od 15s

Nakon što je objavljen Vine, te je Instagram uveo mogućnost snimanja videa u trajanju od 15s, pokrenula se cijela nova sfera kratkih videa, pa tako primjerice BBC eksperimentira s kratkim vijestima na Instagramu, a isto radi i NowThisNews.

Također, i mi na ZIMO eksperimentiramo s kratkim videima na Instagramu, a očito je da je ovaj trend obuhvatio cijeli svijet. 

Cartoon Network će krajem ove godine objaviti aplikaciju Anything koja će sadržavati video, igre i ostale kratke zabavne isječke u trajanju od maksimalno 15 sekundi. Besplatna aplikacija neće biti povezana s kabelskim pružateljem usluga, no Chris Waldron, potpredsjednik digitalnog dijela Cartoon Networka, kaže kako je ovo novo polje za pružanje novog sadržaja.

Cartoon Network već ima iskustva s mobilnim tržištem, pa su tako već ranije objavili aplikaciju za gledanje programa s kabelske ili satelitske krajem 2010. godine, te su izbacili nekoliko mobilnih igara vezano uz nekoliko svojih popularnih emisija.

Sve je ovo dio nove strategije Cartoon Networka nakon što je šef operative Stu Snyder najavio ostavku nakon šest godina. Snyderov odlazak razlog je nesuglasica novo osnovanog tima direktora.

Novi predsjednik David Levy u svom dopisu zaposlenicima istaknuo je kako je ovo “prilika za nove i svježe ideje”

Izvor: TheVerge, Foto Getty

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti