Čemu putovati na sastanak? Odradite ga u virtualnoj stvarnosti

U virtualnoj je stvarnosti moguće dijeliti dokumente, raditi 3D crteže i komunicirati kao da ste u istoj prostoriji.

Martina Čizmić | 09.11.2018. / 11:31

Poslovnjaci na virtualnom sastanku (Ilustracija: Getty)
Poslovnjaci na virtualnom sastanku (Ilustracija: Getty)

Svi smo barem jednom u životu proveli sate putujući na neki sastanak koji je trajao tek desetak minuta. Logično, postavlja se pitanje zašto se takav sastanak nije mogao obaviti telefonski ili putem videokonferencije? Jednostavno – jer ljudi ponekad vole vidjeti sve strane u istoj prostoriji.

Upravo bi taj problem mogla riješiti virtualna stvarnost, koja pomalo ulazi i u poslovni svijet.

Tako je HTC najavio VR aplikaciju za kolaboraciju i sastanke, osmišljenu isključivo za korporativnu uporabu – VIVE Sync. Aplikacija je ugrađena u sve uređaje ekosustava Vive i kompatibilan s platformama VIVE, VIVE Pro i VIVE Focus. 2 Bears Studio, interni razvojni tim HTC VIVE, u prosincu će započeti s odabirom pilot-partnera u čije će poslovanje implemantirati VIVE Sync.

HTC Vive Sync (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Kako pojašnjavaju iz HTC-a, VIVE Sync intuitivni je VR kolaboracijski alat kojim interni timovi mogu komunicirati u virtualnom podijeljenom prostoru, podižući razinu komunikacije i produktivnosti cijele organizacije. S istovremenom podrškom za do 20 ljudi, timovi zaposlenika diljem svijeta sada mogu dijeliti materijale, voditi diskusije i donositi kolaboracijske odluke u stvarnom vremenu. Uz dinamične i prilagodljive avatare, pojedinci će moći ostvariti realističnu interakciju sa svojim kolegama, bez obzira na to gdje se u svijetu nalazili. Sudionici će moći jednostavno i izravno sa svojih poslužitelja dijeliti razne materijale – videozapise, prezentacije, kao i 2D i 3D sadržaje. Dodatno, mogućnosti 3D crtanja u aplikaciji VIVE Sync korisnicima će omogućiti da označavaju svoje materijale i čine ih interaktivnima, dok će mogućnosti jednostavnog uzimanja snimke zaslona, videosnimanja i podrške konverziji glasa u tekst dodatno potaknuti kontinuiranu kolaboraciju i izvan virtualne sobe za sastanke.

Imajući u vidu naše urede na lokacijama diljem svijeta, osmislili smo VIVE Sync kao interno rješenje za mnoge bolne točke udaljenog rada i suradnje, rekao je David Sapienza, izvršni direktor 2 Bears Studio. Ono što nam je bilo najvažnije i ono što ističe VIVE Sync od drugih rješenja jest trajni naglasak na sigurnosti i jednostavnosti korištenja cjelokupne aplikacije.

VIVE Sync jednostavno se integrira u infrastrukturu tvrtke, osiguravajući prilagođenu i sigurnu platformu. S organizacijama koje mogu preuzeti potpunu kontrolu nad vlastitom sigurnošću zaposlenici mogu potpuno slobodno dijeliti povjerljive i osjetljive materijale sa svojim kolegama. Integracijom u Outlook Office 365, korisnici jednostavno mogu uspostaviti sastanke u VIVE Syncu preko e-pošte, a podrška prepoznavanju QR koda, uspostavljena zahvaljujući prednjim kamerama sustava VIVE, omogućuje jednostavan način priključivanja sastancima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti