CEO Disneya Bob Iger postao član Upravnog odbora Applea

Apple je u svom redovima Upravnog odbora napravio prve promijene nakon Steve Jobsa, te postavio Bob Igera kao člana Uprave.

Zimo Zimo Zimo | 15.11.2011. / 23:37

CEO Disneya Bob Iger postao član Upravnog odbora Applea

Apple je u svom redovima Upravnog odbora napravio prve promjene nakon Steve Jobsa, te postavio Bob Igera kao člana Uprave.

Iger je inače izvršni direktor Disneya, te čovjek sa tri osnovna cilja, odnosno generiranje najboljeg mogućeg kreativnog sadržaja, poticanje inovacije i korištenje najnovijih tehnologija te širenje na nova tržišta, što je ujedno i osnovna misija Disneya, a koja se savršeno uklapa u viziju Applea, istaknuo je sadašnji CEO Applea Tim Cook.

Naime, Jobs i Iger već su surađivali prilikom akvizicije Disneya nad Pixarom, inače Jobsovom kompanijom vrijednom 7.4 milijarde dolara čime je sam Jobs postao i najveći dioničar Disneya.

Druga stvar je da je Apple osim Igera postavio i CEO-a Genentecha Arthura Levinsons kao još jednog od direktora, a koji je za vrijeme dužnosti CEO-a Genentecha služio i Appleovoj Upravi od 2005. godine.

Osim nekima nepoznatih imena, u Appleovom odboru sjede mnoge moćne osobe od kojih dio čini Al Gore -- bivši potpredsjednik SAD-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti