CES se vraća u Las Vegas i nadamo se kako je ovo jedan od znakova početka kraja pandemije

CES se ove godine održao u digitalnom obliku, no početkom sljedeće godine ponovno će otvoriti svoja vrata, no ne u potpunosti, već u hibridnom obliku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.04.2021. / 11:30

CES (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veliki festivali, koncerti, konferencije i drugi događaji na kojima se okuplja masa ljudi u potpunosti su nestali tijekom posljednjih više od godinu dana. Pored turizma, event industrija jedna je od najteže pogođenih tijekom koronakrize te se nadamo kako su najave ponovnog održavanja sajmova i konferencija jedan od znakova početka kraja pandemije i sramežljivi korak povratku na staro.

Jedan takav znak povratka na vrijeme prije pandemije možemo vidjeti u najavi Consumer Technology Associationa (CTA), organizacije koja upravlja najvećim tehnološkim sajmom na svijetu Consumer Electronic Show (CES). Taj je sajam, kao i svi drugi događaji, ove godine održan u digitalnom obliku, no jasno da se to ne može usporediti s pravim sajmom prepunim posjetitelja i štandova, druženjima i sastancima brojnih direktora (tehnoloških) kompanija koji često rezultiraju različitim dogovorima, suradnjama, potpisivanjima novih ugovora itd.

CES (Foto: AFP) Počinje najveći svjetski tehnološki sajam: Što sve možemo očekivati od virtualnog CES-a?

Sljedeće godine CES će se ponovno održati uživo u Las Vegasu, iako neće biti organiziran kao u vrijeme prije pandemije, već u hibridnom obliku (bit će dostupan uživo i u digitalnom obliku), no s obzirom na to da živimo u vrijeme koronakrize, i to su iznimno ohrabrujuće informacije za budućnost. Sajam će se održati od 5. do 8. siječnja, dok će 3. i 4. siječnja biti rezervirani za medije i konferencije na kojima će se predstaviti novi proizvodi.

Oduševljeni smo što se vraćamo u Las Vegas, dom CES-a posljednjih više od 40 godina i veselimo se što ćemo vidjeti brojna poznata, ali i nova lica, komentirao je prilikom najave održavanja sajma predsjednik i izvršni direktor CTA Gary Shapiro. Naglasio je kako je u kontaktu sa stotinama direktora i svi su mu rekli koliko im je bitan CES na kojem upoznaju nove i postojeće klijente, pronalaze nove partnere, upoznaju se s inovativnim proizvodima te su u kontaktu s medijima.

Dolazak na CES početkom sljedeće godine do sada je najavilo oko tisuću kompanija, uključujući i tehnološke velikane poput AMD-a, Amazona, Della, Googlea, Intela, Lenova, Samsunga, Sonyja, a nadamo se kako 2023. više neće biti potrebe za hibridnim sajmovima, već će se CES moći održati kao u vrijeme prije pandemije, bez ikakvih ograničenja.

Izvor: TechSpot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti