Četiri medalje za Hrvatsku na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

Mladi informatičari uspješno su riješili 6 problemskih zadataka tijekom dva dana.

Martina Čizmić | 15.09.2017. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mladi hrvatski informatičari osvojili su četiri medalje – zlato, srebro i dvije bronce – na 1. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi koja se održala u Bugarskoj.

Za Hrvatsku su na ovom natjecanju nastupili učenici Krešimir Nežmah (zlato), Patrik Pavić (srebro), Dorijan Lendvaj i Eurgen Bošnjak (bronca), a u pratnji su im bili prof. Nikola Dmitrović, Adrian Satja Kurdija te član Međunarodnog odbora Olimpijade Krešimir Malnar. Treba istaknuti i kako je Dorijan Lendvaj dobio priznanje za najmlađeg osvajača medalje na Olimpijadi.

Tijekom dva dana natjecanja mladi informatičari morali su riješiti 6 problemskih zadataka u programskim jezicima C++ i Java u operativnom sustavu Linux. Svaku zemlju predstavlja tim od četiri učenika, ali se učenici natječu pojedinačno.

Četvorica učenika nastup u reprezentaciji izborili su ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, a za Olimpijadu u Bugarskoj pripremali su se cijelo ljeto.

Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, ali svakako bismo istaknuli da su sva četiri učenika bili redovni polaznici svojih informatičkih udruga/klubova gdje su stekli mnoga znanja i iskustva, istaknuo je Malnar.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti