Četvrti po redu UX Meetup 9.lipnja okuplja dizajnere u Zagrebu

Četvrti UX Meetup: Process Edition u organizaciji IxDA-e Croatia održat će se 9. lipnja u 20:30 sati na terasi zagrebačkog hostela Swanky Mint (Ilica 50).

Saša Fišter sasa@zimo.co | 04.06.2014. / 06:57

Četvrti po redu UX Meetup 9.lipnja okuplja dizajnere u Zagrebu

Četvrti UX Meetup: Process Edition u organizaciji IxDA-e Croatia održat će se 9. lipnja u 20:30 sati na terasi zagrebačkog hostela Swanky Mint (Ilica 50). 

Meetup će se fokusirati na prezentaciju procesa razvoja dizajnerskog i umjetničkog projekta, a svoje će projekte, u predavanjima koja će trajati po 10 minuta, predstaviti Vladimir Končar (Studio Revolucija), Vibor Cipan (UX Passion), Nikola Bojić i Marko Hrastovec (student, Studij dizajna).

Nakon što je prethodni UX Meetup: Process Edition dupkom napunio Cafe u Dvorištu, IxDA Croatia, lokalna podružnica međunarodne organizacije posvećene promociji dizajna interakcija, organizira novo okupljanje za sve dizajnere interakcija i one koji to namjeravaju postati. 

Ovog puta UX-aši će se sastati na terasi Swanky Minta, osebujno uređenog zagrebačkog hostela. U skladu s okruženjem i predavanja će uglavnom povezivati umjetnost i dizajn.

Predavanja će održati:

Vladimir Končar: Koja je tvoja čarobna moć?

Saznajte kako je nastala interaktivna instalacija Čarobno zrcalo u novootvorenom multimedijalnom i interdisciplinarnom centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke u Ogulinu. 

Vibor Cipan: Kada agencije požele razvijati softver

Agencijski posao nije tradicionalno identičan poslu u razvojnoj firmi gdje imamo developere, dizajnere,testere, PM-ove... Sličnosti postoje, ali razlike su još izraženije. U ovom kratkom izlaganju Vibor će pokazati koje je greške sa svojim timom napravio tijekom razvoja proizvoda, što su naučili i kako su u cijelom tom putovanju prilagođavali proces učeći kako pomiriti usluge i proizvode pod jednim krovom.

Nikola Bojić: Praznina u ulici Felton

Ulica Felton nalazi se u Cambridgeu u američkoj saveznoj državi Massachusetts, između sveučilišta Harvard i MIT. Iako u samom srcu progresivnog tehnološkog sustava, u ovoj se ulici gube svi signali te nastupa potpuna informacijska tišina. Projekt cilja digitalno sondirati, modelirati i odliti ovu informacijsku prazninu tehnikom 3D ispisa. Novi objekt koji nastaje ovim procesom otvara prostor spekulativnim urbanim perspektivama u kojima 'pukotine u sustavu' nisu problem, već podloga za formiranje sasvim novih modela interakcija. 

Marko Hrastovec: (Dija)kritika u prostoru

(Dija)kritika je foto-dokumentarni i dizajnerski projekt u trajanju, baziran na bilježenju situacija u gradu kojim autor uočava, dokumentira i prezentira svu kreativnost pri upotrebi (hrvatskih) dijakritika zatečenih u raznolikim (zlo)upotrebama u javnom prostoru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti