Google je na današenjem događanju predstavio novi Google Chrome OS -- vrlo jednostavan i brz pristup webu, te Chrome Web Store -- trgovinu aplikacijama koja omogućuje korisnicima preuzimanje aplikacija sa nekoliko klikova.

Ovim potezom Google je promijenio način kako konzumiramo web. Novi Chrome OS je ustvari web, istaknuli su iz Googlea. Instalaciju su demonstrirali na netbooku i možemo samo reći da je ovo korak naprijed u načinu kako će se web u budućnosti koristiti.


Chrome OS


Instalacija radi na vrlo jednostavnom principu. Nakon što upalite računalo, sve što trebate je logirati se na web putem Google računa, postavite sliku profila (ukoliko želite) i nekoliko sekunda kasnije, otvara se Google Chrome preglednik i spremni ste za rad. Googleov Chrome preglednik danas koristi 120 milijuna korisnika, dok je prije 6. mjeseci isti koristilo 70 milijuna korisnika, a razlog tome je što je Chrome poprilično brz, što možemo potvrditi iz demonstracije sa Googleovog eventa.


Chrome Web Store


Prvo na što smo pomisilili kad smo vidjeli ovaj Web Store je iTunes Store. Struktura je vrlo slična no funkcionalnost je malo drugačija. Kupnju aplikacija možete obaviti sa doslovno 3 klika preko Google Checkouta, te nakon nekoliko sekundi aplikacija je spremna za korištenje.

Svoje aplikacije prikazali su New York Times, koja izgleda vrlo impresivno, te ju je moguće koristiti i kada niste spojeni na internet. Amazon je predstavio svoju aplikaciju koja izgleda slično kao na iPadu Aplikacije koriste HTML 5 tehnologiju.


Notebook Cr-48


Novi je laptop iz Google koji nema tvrdi disk niti funkcijske tipke, no ima fullsize tipkovnicu 12.1 inčni zaslon, integriran 3G i WiFi, te web kameru za video razgovore. Hardware će izraditi Acer i Samsung sa Intelovim čipovima, a uređaj će globalno krenuti u prodaju sredinom sljedeće godine.

Photo via [TC, Mashable]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju