Civilization VI najavljen za listopad

Nakon izleta u svemir i daleku budućnost, serijal Civilization sada se vraća na Zemlju...

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.05.2016. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon gotovo 6 godina, jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih strateških PC igara na svijetu dobiva svoj šesti nastavak.

Nakon 1991. godine, kada je u prodaju pušten prvi Civilization pa sve do danas, ova strateška igra osvojila je milijune zaljubljenika u PC zabavu koja ne ovisi samo o refleksima igrača, nego i o njegovom strpljenju i "šahovskim" sposobnostima.

Šestu verziju i ovaj put razvijaju developeri iz Firaxis Gamesa, a izdavač je 2K Games. Lansiranje je predviđeno za 21. listopad, a prema svemu sudeći, šestica će biti vrlo zanimljiva jer ju razvija Ed Beach, čovjek dijelom odgovaran za vrlo uspješnu petu verziju Civilizationa.

Igra se temelji na potezima igrača koji pred sobom ima mapu svijeta. S uspostavljanjem prvog grada, igrač razvija svoju državu ili civilizaciju, a pri proširenju teritorija ubrzo nailazi na protivnike koji mogu biti prijateljski ili neprijateljski raspoloženi.

Novi Cilvilization pruža fizičko proširenje grada zauzimajući više polja, posebna pažnja je usmjerena na karakteristike različitih civilizacija, a sama igra odvija se u skladu s njihovim povijesnim težnjama.

Igra je dostupna u pretprodaji po cijeni od 60, odnosno 80 eura ako se odlučite za izdanje koje dolazi sa soundtrackom i četiri DLC-a.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti