Class+ je aplikacija za organizaciju vremena i studentskih obveza

Class+ je aplikacija namijenjena studentima, s ciljem da studenti upravo pomoću ove aplikacije organiziraju svoje vrijeme i obveze vezane uz faks. Class+ nastao je kao studentski projekt, a na App Storeu je od 17. siječnja dostupna verzija 1.0.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 24.01.2013. / 11:22

Class+ je aplikacija za organizaciju vremena i studentskih obveza

Class+ je aplikacija namijenjena studentima, s ciljem da studenti upravo pomoću ove aplikacije organiziraju svoje vrijeme i obveze vezane uz faks. Class+ nastao je kao studentski projekt, a na App Storeu se nalazi od 17. siječnja dostupna verzija 1.0.

Iako do sad nije postigla neke veće uspjehe, autor aplikacije Dominik Šafarić smatra da Class+ ima velikog potencijala. Odlučili smo podržati projekt ovog mladog autora, pogotovo jer Class+ nije djelo grupnog rada, već projekt jednog studenta, a aplikacija je rađena za iPad i cilja na svjetsko tržište.

IMG_4406

Class+ aplikacija se sastoji od nekoliko osnovnih funkcija:

  • Class+ Courses
  • Class+ Notes
  • Class+ Tasks
  • Class+ Buddies

Class+ Courses predstavlja temelj aplikacije. Sve bilješke i taskovi vežu se upravo uz određen predmet, s ciljem bolje raspodjele podataka i naravno bolje organizacije. Class+ Courses omogućava korisniku odabir i unos osnovnih podataka vezanih uz predmet kao sto su Course Name, Course Term, Course Holder, Course Location.

Class+ Notes omogućava korisniku dodavanje i uređivanje tekstualnih i glasovnih bilješki, kao i dodavanje attachment datoteka (za sada je podržan samo .pdf, a u planu je i mogućnost dodavanja ostalih formata).

IMG_4411

Funkcionalnost Class+ Tasks dostupna je nakon unosa osnovnih podataka o samome kolegiju, a donosi mogućnost uređivanja taskova (zadataka) za svaki pojedini kolegij, odnosno njihov unos, ažuriranje i brisanje. Nakon što korisnik odabere određeni kolegij, moguće je dodati novi task ili bilješku. Sami taskovi dodaju se prema imenu, datumu, kategoriji (Exam, Homework, Research, Other) ili prema ocjeni.

Class+ Buddies omogućava korisniku komunikaciju s kolegama s fakulteta. Radi se o funkciji unutar koje je neograničen broj poruka, mogućnost geotagiranja poruke i pretraživanja kontakta. Class+ Buddies ne koristi nikakav account (saznajemo da je u planu eventualna integracija s Facebookom), već se komunikacija kao i samo pretraživanje vrše preko email adrese.

Class+ možete preuzeti ovdje.

IMG_4409

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti