Counter Strike - Global Offensive, stigli prvi screenshotovi

Counter Strike (CS), First Person Shooter koji je promjenio Online Gaming nakon punih dvaneast godina dobio je nasljednika

Zimo Zimo Ahmet Hamzić | 01.09.2011. / 13:36

Counter Strike - Global Offensive, stigli prvi screenshotovi

Counter Strike (CS), First Person Shooter koji je promjenio Online Gaming nakon punih dvaneast godina dobio je nasljednika, koji nosi naziv Global Offensive i koji se na tržištu očekuje negdje u prvoj polovini 2012 godine.

Valve, tvrtka koja stoji iza megapuplarnog FPS-a, najavio je izlazak nove verzije na skoro svim popularnim platformama, tako da će pored PC Gamera, Global Offensive moći igrati i svi koji posjeduju PlayStation 3 ili XBox konzole.

U nastavku pogledajte prve screenshotove, od kojih se većina odnosi na jednu od najpopularnijih mapa - 'de_dust' koja je osvježena te proširena sa dodatnim prolazom u 'tunelu' što će za posljedicu imati veći broj taktičkih mogućnosti napada i odbrane.

Pored standardnih tipova oružja, Global Offensive sa sobom donosi i Molotov koktel, koji će prilikom upotrebe protivniku oduzimati HP (životnu energiju) ukoliko se isti nalaze u blizini odnosno prilikom prolaza kroz isti.

Sve u svemu, Valve je pokušao da osvježi jednu od najpoplarnijih Online Igri, no da li će postati tako popularna kao što je verzija 1.6. ostaje da vidimo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti