Counter Strike (CS), First Person Shooter koji je promjenio Online Gaming nakon punih dvaneast godina dobio je nasljednika, koji nosi naziv Global Offensive i koji se na tržištu očekuje negdje u prvoj polovini 2012 godine.

Valve, tvrtka koja stoji iza megapuplarnog FPS-a, najavio je izlazak nove verzije na skoro svim popularnim platformama, tako da će pored PC Gamera, Global Offensive moći igrati i svi koji posjeduju PlayStation 3 ili XBox konzole.

U nastavku pogledajte prve screenshotove, od kojih se većina odnosi na jednu od najpopularnijih mapa - 'de_dust' koja je osvježena te proširena sa dodatnim prolazom u 'tunelu' što će za posljedicu imati veći broj taktičkih mogućnosti napada i odbrane.

Pored standardnih tipova oružja, Global Offensive sa sobom donosi i Molotov koktel, koji će prilikom upotrebe protivniku oduzimati HP (životnu energiju) ukoliko se isti nalaze u blizini odnosno prilikom prolaza kroz isti.

Sve u svemu, Valve je pokušao da osvježi jednu od najpoplarnijih Online Igri, no da li će postati tako popularna kao što je verzija 1.6. ostaje da vidimo.