Do Kwon i njegov suradnik Hon Chong Joon uhićeni su u zračnoj luci u Podgorici u ožujku, po međunarodnoj tjeralici, kada su pokušali privatnim zrakoplovom poletjeti za Dubai.

Kriptovaluta, ilustracija Propali "kralj kriptovaluta" uhićen u našem susjedstvu: Putovao je s lažnim papirima i pod lažnim imenom

Do Kwon u svijetu je poznat kao “kralj kriptovaluta”, a više država sumnjiči ga zbog prevare teške 40 milijardi dolara.

Crnogorski dužnosnici tada sa priopćili da je Do Kwon u Crnoj Gori boravio s krivotvorenim dokumentima, a crnogorski ministar pravosuđa Marko Kovač rekao je da njegovo izručenje zahtijevaju Južna Koreja, ali i Sjedinjene Američke države.

Službena Podgorica još nije odlučiIa kome će biti izručeni te je dodala da će države koje ga traže morati pričekati ako se utvrdi da su se uhićeni ogriješili o domaće propise.

Održan je sastanak s diplomatskim predstavnicima Koreje i uručena nam je molba za izručenje Do Kwona i njegova rođaka. Molba za izručenje Do Kwona stigla je diplomatskim putem i iz SAD. Ako još neka država zatraži izručenje, javnost će biti blagovremeno obaviještena, objasnio je Kovač krajem ožujka.

Kriptovaluta, ilustracija Optužuju ga da je pronevjerio milijarde dolara uloženih u kriptovalute, traži ga Interpol, a on se skriva u našem susjedstvu?

Do Kwon - ”kralj kriptovaluta”, službeno se traži zbog kriminalnog udruživanja, podsjećaju Vijesti.

Svjetski mediji pišu da se sumnjiči za prevaru 40 milijardi dolara, nakon prošlogodišnjeg kraha tokena terra i luna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju