Cupra Tavascan: Atraktivan električni SUV dosega 450 km

Iz Španjolske stiže koncept atraktivnog električnog vozila koji pažnju plijeni izgledom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.09.2019. / 14:35

Galerija

Seatov brend Cupra predstavio je novi koncept električnog vozila koji je kombinacija coupea i SUV-a, a oduševljava prvenstveno atraktivnim izgledom. Agresivan i dinamičan dizajn, glomazni 22-inčni naplaci, LED svjetla s prednje i stražnje strane vozila, kao i osvijetljen logotip Cupre bit će mamac za poglede ljubitelja automobila – naravno, ako se u toj kompaniji odluče za razvoj njegove serijske izvedbe, jer je trenutačno riječ samo o konceptu.

Volkswagen ID.3 Prijelomna točka: Bliži se trenutak u kojem na cestama (a i u novčanicima vozača) više ništa neće biti isto

Baziran je na Volkswagenovoj platformi MEB, istoj onoj na kojoj će biti baziran i nadolazeći ID.3, za koji se u njemačkoj kompaniji nadaju da će obilježiti treće veliko razdoblje VW-a, nakon popularnih Bube i Golfa. Osim dizajnom, Cupra Tavascan pažnju privlači i performansama – pogon na sva četiri kotača i tri električna motora snage 306 KS dovoljni su da do stotke pojuri za 6,5 sekundi, dok bi 77 kWh baterija koja je integrirana u podnicu trebala izdržati oko 450 kilometara (prema WLTP ciklusu) prije zaustavljanja na punionici električnih vozila, što su odlične performanse.

Cupra Tavascan (Foto: Seat)

Cupra Tavascan (Foto: Seat)

Cupra Tavascan (Foto: Seat)

Kao i vanjština, jednako je atraktivna i unutrašnjost automobila dizajnirana za četiri osobe – luksuzna sjedala, sportski upravljač, ambijentalno osvjetljenje, 12,3-inčni zaslon kao instrumentna ploča s najvažnijim podacima za vozača te dodani 13-inčni infotainment zaslon, stvoreni su za potpuni užitak u vožnji.

Električni Hyundai S Rimčevom tehnologijom? Sljedećeg mjeseca Hyundai predstavlja električni sportski automobil

Povodom predstavljanja novog koncepta iz te su kompanije komentirali da u svijetu elektrifikacije "CUPRA redefinira elemente poput performansi". Autosajam u Frankfurtu počinje sljedeći tjedan, a među brojnim (novim) vozilima koja će se predstaviti i izložiti, Cupra Tavascan mogao bi biti jedan od najatraktivnijih automobila.

Izvor: Autoexpress
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti