Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Vrijeme je da se riješite svih loših navika.

Zimo Zimo Ivan Novak | 17.05.2014. / 19:35

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Vrijeme je da se riješite svih loših navika. Uz pomoć mobilnih aplikacija možete pronaći kvalitetne motivirajuće načine kako da prekinete pušiti cigarete, gristi nokte i posvetiti se svakodnevnim aktivnostima. Ovo su 8 navika koje možete pobijediti uz pomoć svojih pametnih telefona.

 

1. Cigarete

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Ovu ovisnost je teško pobijediti. Ako vam nije za tablete, flastere ili žvakaće da se riješite svoje ovisnost o nikotinu, postoje mnoge aplikacije koje vam mogu pomoći oko toga. Neke od njih su:

Qiut it: Besplatna iOS aplikacija koja vam pomaže uz čvrste stavove. Daje vam do znanja koliko trošite i koliko štedite ako ne kupujete cigarete, koliko štetnih tvari ne udišete i koliko cigareta se uspjeli izbjeći.

Kwit: Besplatna iOS i Android aplikacija, odvikavanje se realizira uz igranje, napredovanjem po nivoima i rangu s ciljem da postanete "Ultimativni Kwitter". Također daje nekoliko motivacijskih kartica koje možete zatražiti svaki put kada trebate dodatnu podršku.

 

2. Grickanje noktiju

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Imate problem s grickanjem noktiju? Probajte riješiti problem hipnozom. Cijena ove iOS aplikacije je 5.99$ pod nazivom Stop Nail Biting. Aplikacija je skup hipnotičkih snimaka s ciljem da se izliječite svoje loše navike podsvijesno prilikom spavanja. Drugi funkcija je foto dnevnik koji podržava korisnika pri napredovanju i daje sve sveukupna slika o uspjehu pri odvikavanju.

 

3. Nezdrava hrana (junk food)

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Odviknite se od pomfrita. Nezdrava hrana također može biti ovisnost na neki način, ali postoje mnoge aplikacije za ovu problematiku. Izdvojili smo dvije:

Fooducate: Besplatna iOS i Android aplikacija s ciljem da educira korisnike o svim lošim supstancama nezdrave hrane o kojoj ovise. Mada ova aplikacija ne funkcionira potpuno kod nas, u Americi skeniranjem barkoda željene hrane dobiva se detaljna nutricionistička vrijednost. Cilj ove aplikacije je potaknuti svjesnost svoje prehrane po nutricionističkim vrijednostima.

Eat This, Not That: cijena ove aplikacije za iOS i Android je 4.99$ i pomoći će vam da nezdravu hranu zamijenite zdravom. U principu pronalaženja alternative, cilj je da uvijek izaberete najbolje. Također nudi i informacije o restoranima s prijedlogom na najzdravije jelo.

 

4. Neurednost i neorganiziranost

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Organizacija vaše sobe je jednostavnija dok aplikacija pomaže.

Unf*ck Your Habitat: Za 1.99$ dobivate na iOS i Android razvijate svoju ljubav prema okolini u kojoj živite uz podsjetnike, provjere i periode za neki zadatak.

House Clean: Besplatna aplikacija za Android sadrži ogromnu listu koja vaš drži organiziranima i podsjeća na zadatke koje morate obaviti.

 

5. Odgađanja

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Svi mi znamo odgađati nekoje stvari sve do zadnje sekunde jer smo u strahu/zauzeti/umorni/loši u organiziranju našeg vremena

Yelling Mom: Najbolja osoba koja vas može pokrenuti je vaša – mama. Za 0.99$ ova iOS aplikacija organizira vas u masivnoj listi obaveza po kategorijama, na njoj možete napraviti podsjetnik i rok za svaki zadatak koji morate obaviti.

Procraster: Ova iOS aplikacija za 2.99$ prvo analizira vaš zadatak, daje nabolje rješenje za realizaciju, radi prioritete i daje vam mogućnost da se požalite na prevelik zadatak, potiče vas na savršenstvo i pokazuje gdje morate početi. Koristi statistike, grafikone i logaritme da vidite rezultat.

 

6. Lijenost / neaktivnost

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Vježbati treba svaki dan, treba, da li se držimo toga?

Nexercise: Besplatna iOS i android aplikacija koja na principu natjecanja pretvara vježbanje u socijalni izazov koji možete postaviti između prijatelja i podijeliti vlastiti napredak. Možete osvojiti i prave nagrade kao Best Buy poklon karticu i kupone za energetske pločice.

Endmondo: Besplatna aplikacija je prava socijalna mreža za stvaranje zajednice u kojoj se ljudi motiviraju i dijele svoje navike. Bilježi se svaki trening i statistika daje do znanja količinu kalorija koju ste potrošili. Od aplikacije i prijatelja dobivate motivirajuće glasovne poruke, tako da vam nikad neće ponestati pozitivnog stava.

 

7. Nepravilna dentalna njega

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Nekad zaboravite isprati ili zamijeniti zubnu četkicu svakih tri mjeseca. Uz Brush-DJ, besplatnu iOS i Android aplikaciju praktički imate zubara u džepu. Prati vaše termine pri zubaru, vrijeme pranja zubiju i kada morate kupiti novu četkicu.

 

8. Potrošnja

Da li na ovih 8 loših navika mogu utjecati mobilne aplikacije?

Kontrolirani mjesečni fond s kojim raspolažete nekad nije dovoljan zbog vaše rastrošnosti, a bitan vam je za preživljavanje iz mjeseca u mjesec? Skinite aplikaciju za pomoć!

Level Money: Besplatna iOS i Android aplikacija radi kao virtualni novčanik, povezuje vas s bankovnim računom i prati vašu potrošnju. Možete definirati koliko želite potrošiti, koliko staviti sa strane, a Level radi sve ostalo. Prikazuje vaše postignuće ka cilju uz grafikon. Daje do znanja koliko vam je ostalo za tjedan i mjesec nakon dnevne potrošnje.

Mint: Ovaj besplatni iOS i Android savjetnik. Povezan je bankovnim podacima i postavlja plan potrošnje. Automatski bilježi vaše navike potrošnje i primanja. Možete postaviti financijske ciljeve u aplikaciji i ona će vas navoditi. Cilj je sve podatke bilježiti sve transakcije na jednom mjestu, tako dobivate punu sliku o svojim financijama.

 

Izvor: Mashable

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti