Novi Googleov alat za vizualnu usporedbu podataka

Animirane GIF datoteke i dalje su vrlo popularne, a Googleov novi alat njihovo korištenje dodatno će pojednostaviti

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.05.2017. / 12:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Koliko god multimedijski sadržaji konstantno dosežu novu razinu kada je u pitanju internet i tehnologija, neke stvari gotovo su vječne. Jedna od takvih je svakako GIF, odnosno konkretnije animirani GIF, koji u vrlo kratkoj i sažetoj formi vrlo često može prikazati scenu koja će nas nasmijati ili oduševiti.

Korištenje GIF-ova vrlo često je, zapravo gotovo uvijek vezano upravo uz zabavne sekvence, ali se naravno može koristiti i u brojne druge svrhe. Google će svojim novim alatom sasvim sigurno dodatno popularizirati korištenje GIF-ova ali u nešto ozbiljnijem izdanju. Data GIF Maker je novi alat kojim u ekspresno kratkom roku možete vizualizirati usporedbu dva podatka koja bi u “normalnom izdanju” izgledala vrlo suhoparno.

Korištenje i izrada animirane usporedbe podataka u GIF izdanju je s ovim alatom vrlo jednostavno i brzo. Prvo unesete podatke koje uspoređujete, izaberete nazive podataka, izaberete boje koje ćete koristiti, dodate eventualno opise uspoređenih podataka i to je u pravilu to. Nakon toga možete preuzeti GIF datoteku i koristiti je u nekom od svojih projekata.

Možda na prvi pogled ovo ne izgleda kao nešto spektakularno, možda doista i nije, ali je vrlo zanimljivo, praktično i svrsishodno. I ono što nikako nije nevažno, jednostavno je i besplatno, a suhoparne statističke podatke može pretvoriti u vizualno prihvatljivije GIF-ove.

Naravno, za očekivati je kako će se u budućnosti ovaj alat dalje razvijati, pa će vjerojatno dobiti i neke napredne funkcije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti