Debakl Blackphonea: Korisnike ne zanima privatnost, već kvalitetni telefoni

Korisnici nisu previše zainteresirani za 'jedan od najsigurnijih telefona na svijetu' koji omogućuje anonimno surfanje i šifriranu komunikaciju

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.07.2016. / 10:09

Blackphone 2 – telefon za one kojima je privatnost na prvom mjestu

 

Kada je Silent Circle predstavio Blackphone, pametni telefon koji radi na PrivatOS operativnom sustavu, pohvalili su se kako je riječ o jednom od najsigurnijih pametnih telefona na svijetu jer dolazi s web preglednikom za anonimno surfanje internetom, aplikacijama za šifriranu komunikaciju i slično.

Nakon izvještaja Edwarda Snowdena i brojnih drugih glasina i informacija kako nas 'uvijek netko prati' i kako 'nikada nismo sigurni', u ovoj su kompaniji vjerovali kako će korisnici početi više cijeniti privatnosti i sigurnost te kako će porasti interes za sigurnim i privatnim telefonima koje nitko ne može pratiti i prisluškivati. No, pokazalo se kako korisnici nisu baš previše zainteresirani za takve uređaje, već preferiraju jednostavne i napredne telefone poput iPhonea, Samsungovih Galaxyja i slične uređaje.

Također, iz Silent Circlea vjerovali su kako će i mobilni operateri naručiti veliki broj njihovih telefona tako da su posudili velike svote za proizvodnju 250 tisuća telefona. Ali, dok su neki operateri na kraju odustali od narudžbe, America Movil je od planiranih sto tisuća telefona naručio samo – 6 tisuća. Silent Circle zbog toga je otpustio petinu zaposlenih i pitanje je kakva je budućnost kompanije, a neuspjeh Blackphonea samo je pokazatelj da sve te priče o špijuniraju NSA, hakiranju i praćenju komunikacije i slično ne zabrinjavaju previše prosječne korisnike, komentirali su na Engadgetu.

 

Izvor

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti