DefenseCode rješenje za otkrivanje sigurnosnih ranjivosti dostupno je korisnicima GitHuba

"Milijuni korisnika sada mogu upoznati naša rješenja, što našoj tvrtki otvara nove poslovne prilike jer ovako veliku korisničku bazu mogli smo samo sanjati."

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.10.2020. / 08:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

DefenseCode rješenje za statičko sigurnosno testiranje aplikacija ThunderScan sada je potpuno integrirano u GitHub i dostupno je kao GitHub Akcija, čime je omogućena sveobuhvatna analiza sigurnosnih ranjivosti za više od 30 programskih jezika, uz detaljno izvještavanje o otkrivenim sigurnosnim rizicima.

GitHub je najpopularnija i najveća globalna platforma za suradnju na području razvoja softvera.  Koristi je više do 50 milijuna korisnika, više od tri milijuna tvrtki i organizacija, a na njoj se nalazi 100 milijuna softverskih repozitorija.

Milijuni korisnika sada mogu upoznati naša rješenja, što našoj tvrtki otvara nove poslovne prilike jer ovako veliku korisničku bazu mogli smo samo sanjati, kazao je direktor tvrtke DefenseCode i poznati hrvatski bijeli haker Leon Juranić te nastavio: Korištenjem našeg rješenja ThunderScan softverski developeri mogu otkriti sigurnosne ranjivosti u svojim aplikacijama i spriječiti uvođenje novih ranjivosti tijekom nastavka razvoja. Sustav je potpuno automatiziran te će provesti sigurnosnu analizu za zahtjev, na određeni dan, u određeno vrijeme ili nakon nekog događaja ili kada se zadovolji specifični uvjet.

Sigurnosne ranjivosti skriveni su rizici koji nastaju tijekom razvoja softvera. Informatički kriminalci i zlonamjerni napadači, hakeri, iskorištavaju sigurnosne ranjivosti kako bi ukrali podatke, novac, zloupotrijebili resurse ili omeli rad organizacija, čime često nanose nemale materijalne i reputacijske štete pogođenim institucijama.

DefenseCode je tvrtka specijalizirana za aplikativnu sigurnost čija je misija izrada rješenja za otkrivanje sigurnosnih ranjivosti koja su brza, točna i jednostavna za korištenje. Osim u Hrvatskoj, tvrtka ima podružnice u Irskoj i Sjedinjenim Državama te korisnike iz bankarskog i financijskog sektora, obrane, telekomunikacija i informatičke industrije, uključujući tvrtke s lista Alexa 100 i Fortune 500.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti