Dell EMC PowerStore donosi još bržu izvedbu i fleksibilnost infrastrukture pohrane podataka

Dell EMC PowerStore kombinira automatizaciju, tehnologiju nove generacije i novu softversku arhitekturu kako bi osigurao infrastrukturu koja pomaže organizacijama odgovarati na suvremene potrebe.

Martina Čizmić | 11.05.2020. / 17:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dell je predstavio modernu infrastrukturnu platformu Dell EMC PowerStore, koja je do sedam puta brža i sa tri puta boljim vremenom odaziva od prethodnih Dell EMC rješenja za pohranu podataka. Riječ je o platformi za pohranu podataka s jedinstvenim dizajnom, inteligentnom automatizacijom i prilagodljivom arhitekturom.

PowerStore pojednostavljuje IT infrastrukturu podržavajući širok raspon tradicionalnih i modernih radnih procesa pomoću svoje scale-up i scale-out arhitekture za block, file i VMware vVols. Sedam je puta brži i sa tri puta boljim vremenom odaziva od prethodnih Dell EMC midrange diskovnih polja i to zbog svog NVMe dizajna i podrške za Storage Class Memory koju pokreću Intel Optane SSD-ovi. Uz to, korisnici mogu uštedjeti na IT budžetu i kapacitetu uz always-on deduplikaciju, kompresiju i zajamčenu redukciju podataka u omjeru 4:1.

Korisnici ističu da im je glavna prepreka u postizanju digitalne transformacije neprestana napregnutost između podržavanja sve većeg broja radnih opterećenja - od tradicionalnih IT aplikacija do analitike podataka, ograničenja troškova te ograničenja i složenosti njihove postojeće IT infrastrukture. Dell EMC PowerStore kombinira automatizaciju, tehnologiju nove generacije i novu softversku arhitekturu kako bi osigurao infrastrukturu koja pomaže organizacijama odgovarati na suvremene potrebe, istaknuo je Dan Inbar, predsjednik i generalni menadžer za pohranu podataka Dell Technologiesa.

Autonomna programabilna infrastruktura pojednostavljuje razvoj aplikacija i smanjuje vrijeme implementacije s integracijom VMware-a i podrškom za vodeće alate za orkestraciju, uključujući Kubernetes, Ansible i VMware vRealize Orchestrator. Pri tome, strojno učenje automatizira radno intenzivne procese poput početnog postavljanja voluma, migracije, load balancinga i rješavanja problema.

Dell EMC CloudIQstorage, softver za nadgledanje i analitiku kombinira strojno učenje i inteligenciju za analizu performansi i kapaciteta te povijesnog prikaza Dell EMC infrastrukture. Dell Technologies planira integrirati CloudIQ u cjelokupni portfelj kako bi se omogućio još detaljniji uvid u infrastrukturu.

PowerStoreOS, softverska arhitektura koja se temelji na arhitekturi containera, omogućava portabilnost, standardizaciju i iznimno kratko vrijeme ugradnje najnovijih mogućnosti koje postoje na tržištu.

Novi alati unutar PowerStore Manager čarobnjaka omogućuju korisnicima automatizaciju čitavih migracija u manje od deset klikova. Korisnici tako mogu iskoristiti brojne mogućnosti koje ne ometaju migraciju iz postojećih sustava, poput Unity, SC, PS serija, VNX i XtremIO.

Pomoću DTOD-a (Dell tehnologije na zahtjev), PowerStore korisnici mogu odgovoriti na nova radna opterećenja i zahtjeve za uslugom s fleksibilnim kapacitetom i ekonomičnošću cloud-a. Organizacije mogu birati između dva modela fleksibilne potrošnje s mogućnostima kratkoročne i dugoročne obveze, uključujući novi jednogodišnji termin fleksibilne potrošnje. Globalna podrška, implementacija i usluge upravljanja mogu se uključiti kako bi se pojednostavilo upravljanje IT infrastrukturom.

Dell Technologies Cloud dizajni za PowerStore primjenjuje fleksibilnost zahtjevnih radnih opterećenja u hibridnom cloud okruženju. Tako, Dell EMC Cloud Storage Services mogu izravno povezati PowerStore sa svim glavnim javnim cloudovima, uključujući Amazon Web Services (AWS), Azure i Google Cloud kao upravljivu uslugu. Usluge pohrane na cloud-u pružaju povratak podataka kao uslugu (Data Recovery as a Service - DRaaS) za VMware Cloud na AWS-u. Uz to, PowerStore se može implementirati kao opcija za pohranu u okviru Dell EMC PowerOne autonomne infrastrukture, što ubrzava prelazak organizacije na operacije poput clouda.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti