Dell predstavio 3 modela svog "sefa" za podatke

Male i srednje tvrtke dobile su – jednostavno, prilagodljivo i snažno rješenje za pohranu podataka.

Martina Čizmić | 30.03.2022. / 17:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dell je predstavio tri nova modela PowerVault ME5 diskovnog sustava koji su namjenski izrađeni i optimizirani za SAN & DAS sustave za pohranu podataka malih i srednjih poduzeća.

Dizajnirani su da budu u korak s povećanjem količine podataka korisnika, rade na poboljšanju operativne jednostavnosti, pružaju podršku radnim opterećenjima veće vrijednosti te puno brže isporučuju poslovne rezultate.

PowerVault ME5 čini softver modernog dizajna koji nudi dvostruko jače performanse te veći kapacitet i memoriju od svog prethodnika – PowerVault ME4. PowerVault ME5 pomoći će malim i srednjim poduzećima povećati produktivnost i gospodarski rast poboljšanjem pristupa podacima te očuvanjem konkurentnosti.

PowerVault pohrana korisnicima donosi sveobuhvatno iskustvo pojednostavljenih operacija, kompatibilnost s PowerEdge poslužiteljem, bogate podatkovne usluge, performanse te analizu pohrane u cloudu. Jednostavnost upravljanja osigurat će PowerVault Manager – grafičko korisničko sučelje za ME5 (HTML5) upravljanje s intuitivnom korisničkom navigacijom i podržanim skriptiranjem s Redfish/Swordfish REST ili CLI API-jem. PowerVault ME5 također je podržan u sklopu Open Management Enterprise (OME) frameworka tvrtke Dell koji je posebno koristan kada je PowerVault instaliran uz Dell mreže, poslužitelje i drugu Dell infrastrukturu u podatkovnim centrima.

Korisnici ProSupport servisa za PowerVault ME5 mogu pristupiti CloudIQ-u bez dodatnih troškova. CloudIQ je AIOP (artificial intelligence for IT operations) baziran na cloudu koji koristi telemetriju, strojno učenje i druge algoritme kako bi korisnicima pružio obavijesti i prediktivnu analitiku koja ukazuje na operativno zdravlje arraya, savjete za sanaciju, anomalije, projekcije kapaciteta, pohranu koja se može vratiti i slično.

Dizajn PowerVault ME5 platforme prikladan je za podršku širokom skupu radnih opterećenja aplikacija uključujući datotečne sustave visokih performansi s BeeGFS, PixStore i NFS datotečnim sustavima, Safety & Security (CCTV na Edgeu), Microsoft i VMware virtualizaciju, te do 500 virtualnih stolnih računala. Moguće je odabrati edge slučajeve uporabe (istraživanje nafte i plina te igranje u cloudu) i mnoge druge, a bez ugrožavanja performansi ili dostupnosti SLA značajke. PowerVault ME5 prikladan je i za proizvodnju originalne opreme (OEM) sa svojim već spremnim dizajnom.

Dok se PowerVault ME5 može konfigurirati kao all-flash array,  omogućuje i pristupačan izbor hibridne pohrane za bilo koje od ovih aplikacijskih okruženja koja ne zahtijevaju niske latencije all-flah-a i NVMe-a – ali i dalje zahtijevaju važne karakteristike kao što su dostupnost, pouzdanost i sigurnost.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti