Galerija

Rad od kuće i hibridni rad postaju sve popularniji, a taj trend pokušavaju pratiti i tehnološke kompanije predstavljajući proizvode i rješenja usmjerene upravo na takav tip rada. Proizvode namijenjene tom tržištu ovaj je tjedan predstavio i Dell, a oni uključuju nove modele inteligentnih računala, dodatne opreme, softvera i servisa.

Kako je u objavi za medije naglasio Ed Ward, predsjednik odjela Client Product Group Della, s novim proizvodima u prvi su plan stavili suradnju, inteligentna rješenja i sigurnost, s povećanom pažnjom na zadovoljavanje različitih potreba korisnika danas i u budućnosti.

Od predstavljenih noviteta, posebno treba izdvojiti integrirani softverski paket Dell Optimizer baziran na umjetnoj inteligenciji koji je moguće modularno instalirati, gdje korisnici i IT administratori mogu samostalno na fleksibilan način odabrati koje značajke treba instalirati. Ovaj paket nudi nekoliko opcija fokusiranih na privatnost, povezanost i suradnju poput značajke inteligentne privatnosti za skrivanje osjetljivih informacija na njihovom zaslonu ako se detektira uljez u sustavu.

Također, podržana je i simultana multi-network konekcija koja korisnicima omogućuje povezivanje na dvije žičane ili bežične mreže odjednom za brži transfer podataka i preuzimanje, a pruža do 30% manju latenciju te manje bufferinga. U segmentu suradnje Dell Optimizer donosi poboljšano uklanjanje pozadinske buke, dodatno smanjujući pozadinsku buku za korisnika i druge u pozivu.

Što se hardverskih noviteta tiče, Dell je predstavio prijenosna računala s novim Intelovim Core procesorima 12 generacije. Model Latitude 9430 je ultra-premium prijenosno računalo ili 2-u-1 model za koji u Dellu kažu da je najmanje 14-inčno poslovno računalo na svijetu, zatim Latitude 7330 Ultralight kojeg su u kompaniji opisali kao "najmanje i najlakše 13.3-inčno 16:9 prijenosno računalo na svijetu s težinom od samo 0.967 kg", dok nova Latitude 7000 serija prijenosnih računala donosi više performanse procesora te opcije za DDR5 memoriju, dok se u isto vrijeme unapređuje sustav hlađenja te akustika.

Što se tiče rješenja za profesionalne radnike u pojedinom području i kreativce, Dell je predstavio nove prijenosne radne stanice i rješenja unutar ekosustava - Precision 5470 14-inčnu prijenosnu radnu stanicu te Dell UltraSharp 32 i 27 4K USB-C monitore.

Predstavljen je i Dell Dual Charge Dock, priključna stanica sa stalkom za bežično punjenje za pametne telefone s Qi podrškom te bežične slušalice koje mogu podržati do dva 4K monitora, Dell Thunderbolt Dock koji sa svojim modularnim dizajnom podržava jednostavnu nadogradnju iz prijašnje generacije i idealan je za povezivanje višestrukih 4K zaslona te Dell Universal Dock koji omogućava konzistentno iskustvo za bilo koje USB-C prijenosno računalo te visok broj ulaza za priključke u jednom univerzalnom postolju.

Prilikom najave novih proizvoda iz Della su naglasili kako su veliki naglasak stavili na sigurnost pa njihova računala dolaze sa softverskom zaštitom koja djeluje i izvan operativnog sustava za obranu od aktualnih i budućih prijetnji. Svako novo Dell Latitude računalo sada koristi i povratnu točku za samostalno popravljanje kako bi se operativni sustav jednostavno vratio na prethodnu razinu nakon katastrofalne pogreške.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju