Dell predstavio web-kameru koja snima u 4K rezoluciji i koristi se umjetnom inteligencijom

Nova UltraSharp web-kamera podsjeća na objektiv fotoaparata, no mnogo je diskretnija.

Martina Čizmić | 30.06.2021. / 13:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošlu su godinu obilježili pandemija, lockdown, rad od kuće i beskrajne videokonferencije. I dok su neki i prije koristili aplikacije za videopozive i videokonferencije te su imali potrebnu opremu, drugi su odjednom shvatili koliko je važno imati dobru kameru. Pogotovo u slučajevima kad vam o videokonferencijama ovisi posao. 

Iako se svijet pomalo vraća u nešto što možemo nazvati "normalno", činjenica je da su videokonferencije još uvijek veoma često korišten način komunikacije. Stoga su mnogi još uvijek u potrazi za kamerom koja će biti dovoljno malena da ne zauzima prostor, a istovremeno snimati dovoljno kvalitetan video koji je moguće objaviti i na web-stranicama ili čak i u medijima. 

Jedna je od takvih kamera Dellova UltraSharp web-kamera koja snima u 4K, a na prvi pogled podsjeća na objektiv fotoaparata. Kako ističu u Dellu, opremljena je 4K Sony STARVIS CMOS senzorom i objektivom s više elemenata. Bez obzira na uvjete osvjetljenja, mogućnost HDR digitalnog preklapanja na web-kameri Dell Ultra Sharp pomaže u očuvanju boja i uravnoteženoj ekspoziciji. A ako je osvjetljenje ipak loše, redukcija 3D/2D videošuma automatski će ukloniti zrnastu sliku.

Kamera je opremljena umjetnom inteligencijom kako bi subjekt uvijek bio u fokusu, a ima i 5x digitalni zoom, kao i prilagodbu vidnog polja od 65°, 78° i 90°.  Sadrži Windows Hello značajku, koja omogućuje brzu i sigurnu prijavu pomoću prepoznavanja lica te značajku Dell ExpressSign-in koja omogućuje da proximity senzori na web-kameri prepoznaju prisutnost korisnika dok se približava i automatski se odjavljuju od računala kad se odmakne. A kad kamera nije u upotrebi, tu je poklopac za privatnost koji istovremeno štiti leću, ali i privatnost korisnika.

Kako su objavili iz Della, UltraSharp Webcam bit će dostupna diljem svijeta od 29. lipnja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti