Dell uz nove uređaje podsjetio i na ekološku komponentu tehnologije

Tehnologija i stručnost zajedno donose dobro čovjeku i Zemlji. Kao dio te predanosti, Dell koristi principe "kružnog gospodarstva", oblikujući učinkovitost i pretvarajući otpad u vrijedne resurse.

Martina Čizmić | 02.09.2018. / 07:41

Dell XPS 13 2-in-1 (Foto: Dell) (Foto: Dell)

Dell je na sajmu IFA 2018 predstavio novi paket inovativnih uređaja.Poboljšani Inspiron, XPS i Vostro portfelj posvećen je tome da donese uređaj za svaku upotrebu i korisnika.

Predstavljen na CES 2018 sajmu, Dell Cinema kombinacija je nekoliko najsuvremenijih tehnologija kako bi gledatelju omogućili uvjerljiv doživljaj na svojim računalima. Dell Cinema dostupan je diljem XPS portfelja i novih Inspiron proizvoda koji postaju dostupni ove jeseni.

Svaki Dell Consumer i Small Business PC također dolazi s Dell Mobile Connect-om, koji korisnicima dozvoljava bežični pristup njihovim smartphoneovima putem Dell PC-a. Više od 10 milijuna telefonskih poziva i tekstualnih poruka napravljeno je putem Dell Mobile Connect-a od siječnja 2018., a počevši od ove jeseni, softver donosi novu razinu integracije iPhone-a i PC-a. Integracija s iOS aplikacijama, kao što su WhatsApp poruke, kalendarski podsjetnici i druge, bit će prikazani na Dell računalima putem Dell Mobile Connect-a.

Izuzetno smo uzbuđeni što smo i ove godine na IFA-i kako bismo predstavili naše tehnološke inovacije koje će i dalje poboljšavati iskustvo računalstva, izjavio je Ray Wah, viši potpredsjednik i generalni direktor Consumer and Small Business odjela u tvrtki Dell. Ulagali smo u redizajniranje našeg portfelja glavnih prijenosnih računala i 2-u-1 prijenosnika s prekrasnim dizajnom, vrhunskim materijalima i promišljenim značajkama, što ilustrira našu stalnu predanost isporuci kvalitetnih uređaja kojima se svaki korisnik može ponositi.

Dell Mobile Connect (Foto: Dell) (Foto: Dell)

Inspiron 7000 2-u-1 prijenosnici

Inspiron 7000 2-u-1 seriju karakterizira dizajn s izbrušenom aluminijskom vanjštinom. Dostupni u 13-, 15- i 17-inčnim veličinama, 2-u1 prijenosnici koriste Intel 8th Generation U Series procesore,  4K UHD ekrane i toplinski tok za kretanje vrućeg zraka kroz skrivene otvore. 13- i 15-inčne verzije imaju trostrane uske rubove zahvaljujući novoj 2.7mm minijaturnoj web kameri koja nudi bolje performanse u slabijem osvjetljenju s Temporal Noise Reduction-om - prvom integriranom USB kamerom koja koristi navedenu tehnologiju. Također, 15- i 17-inčne verzije nude opcionalni NVIDIA GeForce MX150 za poboljšanje kvalitete grafike, kao i opcionalni Intel OptaneTM Memory.

Inspiron 5000 2-u-1 prijenosnici i laptopi

Inspiron 14 5000 2-u-1 prijenosnik diči se brojnim poboljšanjima serije 7000, uključujući i termalno rutiranje i uske rubove. Dvije verzije Inspiron 14 5000 2-u-1 prijenosnika, 5481 i 5482, nude nove Intel 8th Generation U Series procesore. 5482 2-u-1 prijenosnik uključuje USB Type-CTM ulaz s isporukom snage i podrškom za prikaz, po prvi puta kao dio standardne opreme za Inspiron 5000 seriju, kao i opcionalnom NVIDIA® GeForce® MX130 diskretnom grafičkom karticom.

Inspiron 15 5000 notebook i XPS 13

Novi Inspiron 15 5000 (5580) dostupan je s USB Type-C ulazom koji pruža isporuku snage i podršku za prikaz, dok je opcionalni čitač otisaka prstiju dostupan na gumbu za pokretanje. Ovaj proizvod diči se brojnim mogućnostima kao što su 32GB DDR4 memorije, opcije za pohranu koje uključuju SSD i dvostruke diskove, opcionalne diskretne grafike do NVIDIA GeForce MX150 grafike, kao i opcionalnu tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem.

Dell-ov flagship model XPS 13,sada nudi novi Intel 8th Generation i3 procesor, nudeći pristupačniju opciju za kupce. XPS 13 Developer Edition dostupan je uz Ubuntu 18.04 LTS (long-term support), ažuriranje koje nudi podršku do pet godina.

Dodatno nudi Intel-ove najnovije procesore osme generacije, dolazi s opcijom Dynamic Power Mode da bi izvukao maksimalne performanse iz procesora, kao i do 15 sati baterije i iznimno iskustvo gledanja uz UltraSharp QHD+ InfinityEdge dodirni zaslon.

Dell Inspiration 14 (Foto: Dell) (Foto: Dell)

Tehnologija i ekologija

U Dellu vjeruju kako tehnologija ima glavnu pokretačku ulogu u razvoju čovječanstva. Tehnologija i stručnost zajedno funkcioniraju na način da donose dobro čovjeku i Zemlji. Kao dio te predanosti, Dell koristi principe "kružnog gospodarstva", oblikujući učinkovitost i pretvarajući otpad u vrijedne resurse.

Onečišćenje zraka u Indiji nerijetko je ekstremno, a u studenom 2017. godine kakvoća zraka u gradu Delhiju bila je toliko loša da je usporediva s pušenjem 50 cigareta dnevno. Kako bi se borio protiv toga, Dell je surađivao s malim indijskim start-upom, Chakr Innovationom, za prikupljanje čađe iz dizelskih generatora i pretvaranje u tintu za tiskanje na pakiranjima. Od tada je Dell poslao oko 150.000 kutija tiskanih s tintom načinjenom od zagađenja.

Kao dio Dellovih Legacy of Good napora u postizanju 100 % održive ambalaže do 2020. godine, većina XPS portfelja sada se isporučuje s ambalažom za plastiku recikliranom iz oceana, a planira se proširiti na druge linije proizvoda. Istodobno, tvrtka smanjuje upotrebu jednokratne plastike, tako da ne posjeduje slamke u globalnim objektima. Dell se zalaže za primjenu svoje stručnosti, tehnologije i resursa prema rješavanju globalnih izazova poput zagađenosti oceana plastikom, koja se ove godine pojavila u IFA-i.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti