Developeri su putem App Storea zaradili čak 70 milijardi dolara

U 9 godina postojanja App Storea developeri su putem ove trgovine aplikacija zaradili 70 milijardi dolara, a sam Apple 30 milijardi

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.06.2017. / 09:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

S Appleovim predstavljanjem iPhonea započela je revolucija na tržištu pametnih telefona, a s drugom generacijom ovog telefona ova je kompanija započela još jednu revoluciju te je 2008. godine predstavljen App Store. Appleova trgovina aplikacija na jednom je mjestu jednostavno povezala programere i korisnike te vjerojatno niti najveći optimisti u ovoj kompaniji nisu vjerovali da će tijekom godina App Store ostvariti ovako veliki uspjeh.

Putem App Storea korisnici mogu jednostavno i brzo pronaći sve aplikacije za iPhone te nema potrebe za surfanjem internetom, pretraživanjem i kupovinom aplikacija s brojnih sumnjivih trgovina na kojima uvijek prijeti rizik od malwarea i virusa. Appleov primjer slijedile su i druge kompanije pa tako imamo online trgovine aplikacija i za Android, Windowse itd.

Iz Applea su objavili kako je od osnutka App Storea do danas developerima isplaćeno čak 70 milijardi dolara, što samo za sebe govori koliko je velika ova industrija postala, a ova online trgovina donijela je solidnu zaradu i Appleovcima – oko 30 milijardi dolara.

Što se statistike vezane uz App Store tiče, u posljednjih godinu dana broj downloada aplikacija porastao je za čak 70 posto (među inim, na krilima igara poput Pokemona i Super Maria), a najpopularnije kategorije vezane su uz gaming i zabavu, dok je kategorija koja je zabilježila najveći rast tijekom posljednjih dvanaest mjeseci foto i video uz rast od skoro 90 posto.

Jedan od Appleovih šefova u odjelu marketinga Philip Schiller rekao je kako su ovo nevjerojatne brojke te ne može dočekati sljedeći tjedan i početak konferencije namijenjene programerima na kojoj će vidjeti na kakvim su sve novitetima radili developeri.

Izvor: 9to5 Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti