Dio korisnika operativnog sustava Windows 10 otkrio ozbiljan problem nakon najnovije nadogradnje

Najnovija nadogradnja operativnog sustava Windows 10 pokazala se potencijalno problematičnom jer su korisnici nedugo nakon toga počeli primjećivati nove probleme prilikom ulaska u svoje korisničke profile.

Branimir Vorša | 17.02.2020. / 12:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoftova nadogradnja operativnog sustava Windows 10 koja je puštena 11. veljače, KB4532693, trebala je biti samo još jedna u seriji sigurnosnih nadogradnji i popravaka postojećih bugova. No Kako je riješila neke stare probleme, tako je stvorila i nove.

Dio korisnika OS-a Windows 10 primijetio je problem kod ulaska u njihove korisničke račune operativnog sustava na računalu, upravo nakon te najnovije nadogradnje.

Otkrili su da prilikom ulaska na korisnički račun nestaju sve njihove osobne postavke, odnosno da je sve vraćeno na generičke postavke. Isto tako, nekima su nestale sve datoteke, direktoriji i druge ikone koje su imali na desktopu.

Dio korisnika sam je istražio o čemu je riječ i došli su do zaključka da nadogradnja KB4532693 možda podiže privremeni korisnički profil tijekom samog procesa nadogradnje, no da nakon njega ne vraća korisnički profil u stanje u kojem je zatečen prije same nadogradnje.

Dio korisnika koji je iskusio taj problem uspio je samostalno vratiti svoje postavke i podatke s desktopa, no za to su morali koristiti napredna znanja u radu s računalom, poput kopanja po registru operativnog sustava (registry) i preturanja datoteka.

Ipak, postoje i korisnici koji nisu imali sreće niti s kopanjem po računalu, što znači da ako nisu napravili povratnu točku (backup point) prethodno nadogradnji, podaci s desktopa možda su ostali negdje skriveni ili su izgubljeni. 

Iz Microsofta se službeno nisu oglasili o ovom problemu.

Izvor: Slashgear.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti