Dita Von Teese predstavila 3D-printanu haljinu

Modna ikona Dita Von Teese ovaj tjedan je predstavila 3D-printanu haljinu, kreiranu i nastalu suradnjom dizajnera Michaela Schmidta i arhitekta Francisa Bitonta.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 07.03.2013. / 12:51

Dita Von Teese predstavila 3D-printanu haljinu

Modna ikona Dita Von Teese ovaj tjedan je predstavila 3D-printanu haljinu, kreiranu i nastalu suradnjom dizajnera Michaela Schmidta i arhitekta Francisa Bitonta. Schmidt je dobro poznat zbog suradnje s Lady Gagom, a Bitonti je arhitekt iz Brooklyna koji dizajn povezuje s novim tehnologijama i neobičnim materijalima. Zajednički projekt rezultirao je 3D-printanom haljinom od stvrdnutog najlona u prahu, koji još uvijek omogućuju kretanje na tijelu, piše Mashable.

Haljina je stvorena virtualno. Schmidt je cijelu haljinu dizajnirao na svom iPadu, a s Bitontom je komunicirao putem Skypea kako bi osmislili 17 jedinstvenih dijelova haljine i 3000 'zglobova' koji omogućuju haljini kretanje s tijelom. Haljina je stvorena suradnjom s dizajnerskim studijem Shapeways, specijaliziranom za 3D printanje. Najveći izazov u stvaranju haljine bio je rad s materijalima koji nisu rastezljivi i savitljivi kada su isprintani.

3D printane 'tech couture' haljine pojavile se na Fashion Weeku u Parizu

'Da bi to učinili, morali smo ga razbiti u pojedinačne komponente kako bi mogli postati nešto senzualno,' rekao je Schmidt. 'Uzimajući takav tvrdi plastični materijal i čineći ga gipkim, seksi i valovitim u kretnji oko tijela.' Francis je dodao da se 'zakrivljenost uvijek mijenja kako se osoba kreće.'

3D-Printed_gown_detail

Haljina je posebno napravljena za tijelo Dite Von Teese, a cilj je bio stvoriti klasičnu ljepotu koristeći modernu tehniku​​. Kretanje odjeće bilo je koncipirano oko 'zlatnog reza', teorije iz 13. stoljeća teoretičar Leonarda Fibonaccija, čija se formula za ljepotu temelji se na matematici.

3dprintedgownrear

 

dita_Von_Teese_3D-printed_gown_shapeways_674

 

groupshot3dprinteddress

(Images via Shapeways)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti