DJI lansirao novi dron - upoznajte Matrice 600

Jedan od najpoznatijih proizvođača bespilotnih letjelica - DJI - predstavio je novi model drona.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.04.2016. / 10:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Prema mišljenjima mnogih stručnjaka kompanija DJI slovi za jednu od najkvalitetnijih kada su u pitanju bespilotne letjelice. Dapače, mnogi će bez ikakvog razmišljanja konstatirati kako je DJI "top", što vjerojatno i nije daleko od istine, jer imaju doista široku paletu dronova uz isto takav raspon cijena. Ono što daje dodatnu kvalitetu tvrtki DJI je činjenica da vrlo često produciraju nove verzije bespilotnih letjelica, bilo da se radi o dronovima za entuzijaste, totalne početnike ili pak filmske profesionalce, koji žele ultimativne mogućnosti i kvalitete. Upravo za ove posljednje namijenjen je DJI Matrice 600, dron kojega i sama kompanija najavljuje kao "alat za profesionalce". I doista, DJI Matrice 600 je apsolutno najmoćnija letjelica iz "ergele" koju nam nudi DJI. 

Tako od impresivnih specifikacija treba istaknuti nosivost od 6 kliograma, maksimalno trajanje leta do maksimalno 35 minuta (ovisno o opremi i opterećenju), uz maksimalni domet od 5 kllometara. DJI Matrice 600 je kompatibilan s ogromnim brojem kamera za snimanje, tako se na njega mogu montirati Nikon, Canon, Sony, Panasonic, Black Magic, RED..., ali i brojni drugi modeli. Tu je i novi kontroler, LightBridge 2 sustav za izravni streaming, koji vam omogućuje da u realnom vremenu prenosite video rezolucije 1080p uz 60 fps. Novitet je i poboljšani inteligentni sustav baterija, novi GPS, mogućnost preuzimanja SDK paketa za razvoj aplikacija... DJI Matrice 600 se također može opremiti iznimno kvalitetnim stabilizatorima iz Zenmuse serije ili profesionalnim Ronin-MX stabilizatorom. 

Nedvojbeno je riječ o doista sjajnoj bespilotnoj letjelici, koja će vam omogućiti snimanje nezaboravnih kadrova iz zraka, pogotovo ako ste profesionalac. Naravno, uz ovakve performanse dolazi i poprilično visoka cijena, tako je DJI Matrice 600 dostupan u osnovnoj izvedbi po cijeni od 5.299 eura. Naručiti ga možete na službenom DJI web shopu

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti