DJI predstavio svoj novi sustav za snimanje - Osmo

Sve je više kompanija koje ulaze na tržište kamera za snimanje u pokretu, DJI je jedna od njih.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.10.2015. / 11:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Do sada je DJI bio uglavnom poznat kao proizvođač dronova s kojima su napravili fantastičan posao i pozicionirali se kao jedan od najozbiljnijih igrača u tom segmentu tržišta. Ipak, to im nije dovoljno, odnosno preciznije rečeno, ne namjeravaju stati samo na bespilotnim letjelicama, stoga su predstavili svoj novi proizvod, Osmo kameru i sustav stabilizacije. Vrlo vjerojatno će mnogi primijetiti kako je ovo izravna konkurencija GoPro akcijskim kamerama i nisu daleko od istine, jer DJI Osmo je i cjenovno, ali i funkcijama "tu negdje" kao primjerice GoPro HERO 4 Black kamera s dodatnim sustavom za ručnu stabilizaciju...

DJI Osmo je savršeno rješenje za sve one koji koriste kamere za snimanje u pokretu i to iz ruke, jer dolazi s "tro-osnim" žiroskopom za stabilizaciju kamere.  Što se tiče samih specifikacija kamere, tu je već standardna 4K rezolucija sa 24, 25 ili 30 "frameova" po sekundi, naravno možete prilagođavati rezoluciju ovisno o potrebama, a posebno je zanimljiva mogućnost snimanje s 1080p i čak 120 fps što vam u postprodukciji omogućava takozvano "super usporavanje" i vrlo atraktivne snimke. Fotografije, iako to nije primarna namjena, možete "okidati" u rezoluciji od 12 megapiksela u Adobeovom DNG RAW formatu što vam također nudi široke mogućnosti obrade. 

Nova uzdanica iz DJI kompanije je vrlo malih dimenzija, što jamči "dostupnost" bilo kada i bilo gdje, ima mogućnost snimanja video materijala u trajanju od jednog sata s jednim punjenjem ili 6 sati u "stand-by" modu. Dodatni plus je i DJI GO aplikacija koja vam otvara mogućnost kontrole kamere preko pametnog telefona, za koji je predviđen i poseban "mount" na samom Osmo uređaju. Cijena je 749 Eura, a više o DJI Osmo kameri možete saznati na službenim web stranicama, dok priloženi video predstavlja osnovne mogućnosti ove poprilično dobre kamere, koja nesumnjivo ima sjajan tržišni potencijal.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti