Do čišćeg zraka uz TZOA gadget! Pogledajte kako!

Ako živite na mjestima gdje ima previše smoga i gdje zrak nije najčišći niti najzdraviji, ovaj će vam gadget, ako ne olakšati život, onda barem uvelike olakšati disanje.

Monika Nožić Monika Nožinić | 02.12.2014. / 13:23

Do čišćeg zraka uz TZOA gadget! Pogledajte kako!

Ako živite na mjestima gdje ima previše smoga i gdje zrak nije najčišći niti najzdraviji, ovaj će vam gadget, ako ne olakšati život, onda barem uvelike olakšati disanje. Uz pomoć ove neobične naprave možete locirate mjesto na kojem je zrak čistiji i sigurniji za udisanje.

Iza naziva TZOA krije se gadget koji je još uvijek u ranoj fazi razvoja, a tim koji stoji iza ove ideje na Kickstarter-u pokušava prikupiti 110 000 dolara. Do sada je prikupljeno skoro 35 000 dolara, a ako sve bude išlo po planu, ovaj bi gadget svjetla dućana mogao ugledati već sljedeće godine. 

U pitanju je mali okrugli senzor koji će pratiti kvalitetu zraka, temperaturu, vlažnost i UV zračenje, a sve u cilju otkrivanja u kakvom okruženju se nalazi osoba koja ga nosi, kao i je li to okruženje sigurno za zdravlje. Svi podaci šalju se aplikaciji na vašem pametnom telefonu koja će proračunati i prikazati koliko je čist zrak u vašoj okolini.

Korisnici također mogu kreirati “mapu zagađenosti” mjesta u kojem žive, kako bi u svakom trenutku znali na kojim je lokacijama zrak manje ili više zagađen. 

Foto: youtube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti