Koliko se ljudi ponovno zarazilo koronavirusom? "To su osobe kod kojih imunosni sustav ne djeluje na odgovarajući način"

Potvrđeni slučajevi ponovne zaraze koronavirusom odnose se na osobe kod kojih imunosni sustav ne djeluje pravilno.

Hina | 29.09.2020. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U svijetu se govori o "izoliranim" slučajevima reinfekcije koronavirusom, no zapravo je globalno takvih pacijenata vrlo malo.

Dosad je potvrđeno najviše deset slučajeva ponovne zaraze koronavirusom, rekla je ravnateljica ruske Savezne službe za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobiti ljudi Ana Popova.

U intervjuu za list Komsomolska pravda Popova je rekla da je prikupljanje statističkih podataka trenutačno u tijeku, a da je dosad potvrđeno najviše deset pouzdanih slučajeva ponovne zaraze koronavirusom.

Dodala je da je riječ o osobama koje boluju od imunodeficijencije, različitih stanja kod kojih imunosni sustav ne djeluje na odgovarajući način, pa su infekcije učestalije i češće se ponavljaju, prenijela je agencija Tass.

Po posljednjim podacima Wordometera, referentne internetske stranice koja pruža uvid u statističke podatke u stvarnom vremenu za različita područja, u svijetu je dosad koronavirusom zaraženo više od 33,4 milijuna ljudi, a od posljedica COVID-19 umrlo je više od milijun pacijenata.

U Rusiji je dosad potvrđeno 1.159.573 slučajeva zaraze, a od COVID-19 u toj se zemlji dosad izliječilo 945.920 pacijenata. Od posljedica bolesti umrlo ih je 20.385.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti