Dobre vijesti iz Microsofta: Windows 10 zauzimat će manje prostora na svim uređajima

Microsoft je nedavno otkrio da će Windows 10 imati novi sustav kompresije datoteka koji će operativnom sustavu omogućiti da na svim korisnikovim uređajima, uključujući PC, tablete i telefone zauzima puno manje mjesta.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.03.2015. / 15:20

Dobre vijesti iz Microsofta: Windows 10 zauzimat će manje prostora na svim uređajima

Microsoft je nedavno otkrio da će Windows 10 imati novi sustav kompresije (sažimanja) datoteka koji će operativnom sustavu omogućiti da na svim korisnikovim uređajima, uključujući PC, tablete i telefone zauzima puno manje mjesta. Ipak, neće svi uređaji imati iste zahtjeve za skladištenje operativnog sustava, iako će povećani skladišni kapaciteti biti dostupni nakon instaliranja novog OS-a.

Iz Microsofta su istaknuli da će Windows 10 uključivati kompresiju koja će korisniku vratiti približno 1.5GB skladišnog prostora za 32-bitnu verziju, odnosno oko 2.6GB za 64-bitnu verziju. Za telefone koji će biti nadograđeni na Windows 10 nema konkretnih brojki jer će se one razlikovati od uređaja do uređaja.

Također, kod kompresije sustava od najvećeg će značaja biti RAM i CPU. Windows 10 će analizirati količinu RAM-a i CPU instaliranih na svakom uređaju i odlučivat će može li se kompresija sustava iskoristiti kako bi se dobio dodatni prostor na lokalnim diskovima.

Svrha svega ovoga je da se kompresija sustava iskoristi bez posljedica po performanse sustava, tako da se svi spomenuti zadaci obavljaju u pozadini.

Foto: Softpedia

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti