Dobro sakrijte boarding pass: Muškarac snimio tuđu ukrcajnu propusnicu pa bez karte ušao u zrakoplov

Osoba čiji je board pass iskoristio imala je problema prilikom ulaska u zrakoplov.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.03.2024. / 10:12

Boarding pass (Foto: Getty Images)

Prije nekoliko dana došlo je do neobične situacije na letu iz Salt Lake Cityja do Teksasa. Naime, zrakoplov koji se već kretao po pisti pripremajući se za let, morao se vratiti jer je u njemu bio jedan putnik viška, odnosno nije imao gdje sjesti jer su sva mjesta bila zauzeta. Dok bi neki možda pomislili, kao što se znalo događati s hrvatskim autobusnim prijevoznicima, da su prodane dvije karte za isto mjesto, pokazalo se da je riječ o nečem potpuno drukčijem. I u neki ruku prilično nevjerojatnom.

Boeing EASA bi mogla suspendirati certifikat za Boeingove zrakoplove

Naime, 26-godišnji Wicliff Yves Fleurizard imao je kartu za let do Teksasa i s tom je kartom ušao na aerodrom, odnosno dio zračne luke za odlazne letove. No kada je saznao da je njegov let odgođen, odlučio je da neće čekati novi let, već da će se ukrcati na prvi sljedeći let za Teksas. Otišao je na dio aerodroma koji pripada zrakoplovnoj kompaniji Delta na kojem je, vjerovali ili ne, s mobitelom fotografirao ukrcajne propusnice drugih osoba dok oni nisu gledali, što je zabilježeno na nadzornoj kameri.

On je uspio fotografirati ukrcajnu propusnicu koju je iskoristio, a još jedna nevjerojatna stvar je da je u zrakoplov ušao prikazivanjem boarding passa maloljetnice. Ona je naknadno imala problema s ulaskom u zrakoplov jer je sustav prikazao kako je ona već ušla u zrakoplov, no na kraju je ipak puštena unutra.

Nakon što je Fleurizard ušao u zrakoplov zatvorio se u WC u kojem je ostao sve dok ga osoblje nije pozvalo vani zbog pripreme za polijetanje. Dok je on izašao zrakoplov je već napustio gate, a možda bi u svom naumu čak i uspio da je u zrakoplovu bilo mjesta, no sva su sjedala bila zauzeta. Djelatnicima je rekao da je njegovo mjesto 21F, a kako je to mjesto bilo zauzeto djelatnici Delte su pregledali osobne isprave i shvatili da Fleurizard nema kartu za taj let.

Elysian E9X Nizozemska kompanija razvija električni zrakoplov dosega čak 800 km u kojem će moći prevoziti 90 putnika

Zrakoplov se nakon toga morao ponovno vratiti na izlaz, na kojem je već čekala policija. Mladić je uhićen i priznao je svoju pogrešku zbog koje bi trebao neko vrijeme provesti iza rešetaka. Kao razlog svog nevjerojatnog poteza rekao je da je samo htio otići kući.

Izvor: NBC News
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti