Dokaz da su mjere bile i ostale nužne: COVID-19 u SAD-u je među tri najsmrtonosnije bolesti

Statistički podaci pokazuju da je COVID-19 u SAD-u u svega četiri mjeseca ušao među tri najubojitije bolesti u periodu od veljače do kraja svibnja.

Branimir Vorša | 01.06.2020. / 12:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pandemija novog koronavirusa još uvijek traje, iako se mjere u određenim državama ublažavaju, no statistički pokazatelji govore da je, barem kad je riječ o SAD-u, COVID-19 u samo četiri mjeseca došao na visoko treće mjesto najubojitijih bolesti.

Dosad je u SAD-u od te bolesti preminulo 103.815 osoba, dok se u istom periodu, iznad COVID-19 kao najveći uzročnici smrti, nalaze samo rak s više od 195.000 smrtnih slučajeva i srčane bolesti s više od 216.000 smrtnih slučajeva, pokazuju statistički podaci Sveučilišta Johns Hopkins.

SAD je brojku od 100.000 umrlih od bolesti uzrokovane novim koronavirusom prešao proteklog tjedna, i to samo četiri mjeseca nakon što je zabilježen prvi slučaj zaraze u toj zemlji.

Navedene brojke samo su još jedan u nizu dokaza koliko su mjere u borbi protiv pandemije bile nužne i koliko su još uvijek nužne, jer tko zna kako bi te brojke izgledale da diljem svijeta nisu poduzimane različite mjere.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti