Dolazi Exodus – HTC-ov prvi blockchain telefon

HTC je također najavio i dva partnerstva u ubrzanju napretka u prostoru – s tvrtkom Animoca, distrubuterom Cryptokitties, te Bitmark, projektom kriptotemeljenog digitalnog vlasništva.

Martina Čizmić | 11.07.2018. / 17:02

HTC U12+ (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Iako su glasine o njemu već dulje prisutne, HTC je napokon i službeno potvrdio dolazak prvog svjetskog blockchain telefona – Exodus.

Kako su istaknu, HTC ima viziju proširiti blockchain ekosustav stvaranjem prvog telefona u svijetu namijenjenog decentraliziranim aplikacijama i sigurnosti. Predstavljanjem modela HTC Exodus, koji uključuje vrlo važan „cold storage“ novčanik, ovaj koncept konačno postaje stvarnost.

U novom internetskom dobu ljudi su općenito svjesniji važnosti svojih podataka, a to je savršena prilika da osposobimo korisnike da započnu sa stvaranjem vlastitog digitalnog identiteta. Exodus je odlično mjesto za početak, jer je telefon najosobniji uređaj, a ujedno i mjesto iz kojeg svi vaši podaci potječu. Uzbuđen sam zbog mogućnosti koje Exodus donosi u decentralizaciji Interneta i njegovog preoblikovanja za modernog korisnika, rekao je Phil Chen, HTC Chief Crypto Officer.

HTC Exodus (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Pojava bitcoina i ethereuma sa sobom je donijela i koncepte digitalne oskudice („digital scarcity“) i NFT nezamjenjivih tokena („non-fungible tokens“ - NFT).

HTC je stoga dogovorio partnerstvo s prvom i najpopularnijom NFT igrom na svijetu – Cryptokitties – koju će ekskluzivno distribuirati na mobilnim platformama putem odabranih HTC uređaja, a počevši od U12 +. Ovo je prvi korak u stvaranju platforme i distribucijskog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvene digitalne sadržaje.

Mobilni uređaji daleko su najzastupljeniji uređaji u povijesti čovječanstva za digitalnu imovinu i aplikacije, a kako bi ih doveli do punog ostvarenja potencijala koji imaju, mobilni uređaji moraju postati prva i vodeća platforma njihove distribucije.

Partnerstvo s Cryptokitties je početak kolekcionarske trgovine i kriptogamerskih aplikacija.

Razumijemo potencijal digitalne oskudice i jedinstvenosti. Uz Exodus, HTC nastoji uspostaviti opće tržište blockchain dobara. Pozivamo sve developere i programere da distribuiraju svoje blockchain igre, kolekcionarske i NFT koncepte kroz naš kanal. Vjerujemo da dolazi do ogromnog pomaka u paradigmi, koji vraća važnost vlasništvu i vrijednosti sadržaja, rekao je Chen.

HTC je također najavio i dva partnerstva u ubrzanju napretka u prostoru – s tvrtkom Animoca, distrubuterom Cryptokitties, te Bitmark, projektom kriptotemeljenog digitalnog vlasništva.

 Exodus bi se na tržištu trebao pojaviti ujesen, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranici htcexodus.com te prednaručiti uređaj. Točne specifikacije uređaja trebale bi biti objavljene uskoro.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti