Iako su glasine o njemu već dulje prisutne, HTC je napokon i službeno potvrdio dolazak prvog svjetskog blockchain telefona – Exodus.

Kako su istaknu, HTC ima viziju proširiti blockchain ekosustav stvaranjem prvog telefona u svijetu namijenjenog decentraliziranim aplikacijama i sigurnosti. Predstavljanjem modela HTC Exodus, koji uključuje vrlo važan „cold storage“ novčanik, ovaj koncept konačno postaje stvarnost.

U novom internetskom dobu ljudi su općenito svjesniji važnosti svojih podataka, a to je savršena prilika da osposobimo korisnike da započnu sa stvaranjem vlastitog digitalnog identiteta. Exodus je odlično mjesto za početak, jer je telefon najosobniji uređaj, a ujedno i mjesto iz kojeg svi vaši podaci potječu. Uzbuđen sam zbog mogućnosti koje Exodus donosi u decentralizaciji Interneta i njegovog preoblikovanja za modernog korisnika, rekao je Phil Chen, HTC Chief Crypto Officer.

HTC Exodus (Foto: HTC) (Foto: HTC)

Pojava bitcoina i ethereuma sa sobom je donijela i koncepte digitalne oskudice („digital scarcity“) i NFT nezamjenjivih tokena („non-fungible tokens“ - NFT).

HTC je stoga dogovorio partnerstvo s prvom i najpopularnijom NFT igrom na svijetu – Cryptokitties – koju će ekskluzivno distribuirati na mobilnim platformama putem odabranih HTC uređaja, a počevši od U12 +. Ovo je prvi korak u stvaranju platforme i distribucijskog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvene digitalne sadržaje.

Mobilni uređaji daleko su najzastupljeniji uređaji u povijesti čovječanstva za digitalnu imovinu i aplikacije, a kako bi ih doveli do punog ostvarenja potencijala koji imaju, mobilni uređaji moraju postati prva i vodeća platforma njihove distribucije.

Partnerstvo s Cryptokitties je početak kolekcionarske trgovine i kriptogamerskih aplikacija.

Razumijemo potencijal digitalne oskudice i jedinstvenosti. Uz Exodus, HTC nastoji uspostaviti opće tržište blockchain dobara. Pozivamo sve developere i programere da distribuiraju svoje blockchain igre, kolekcionarske i NFT koncepte kroz naš kanal. Vjerujemo da dolazi do ogromnog pomaka u paradigmi, koji vraća važnost vlasništvu i vrijednosti sadržaja, rekao je Chen.

HTC je također najavio i dva partnerstva u ubrzanju napretka u prostoru – s tvrtkom Animoca, distrubuterom Cryptokitties, te Bitmark, projektom kriptotemeljenog digitalnog vlasništva.

 Exodus bi se na tržištu trebao pojaviti ujesen, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranici htcexodus.com te prednaručiti uređaj. Točne specifikacije uređaja trebale bi biti objavljene uskoro.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju