Domaća digitalna edukativna platforma spremna je za odvijanje nastave u slučaju zatvaranja škola

IZZI digitalni sadržaji besplatni su za sve učenike, učitelje i roditelje u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 12.03.2020. / 16:57

 Od sutra se zbog koronavirusa obustavlja nastava u istarskim osnovnim i srednjim školama. Prema najavama resornog ministarstva, nastava će se održavati putem javne televizije i online. Kako će to u praksi izgledati treba vidjeti, no jedno od rješenja koja svakako mogu pomoći školama jest korištenje digitalne obrazovne platforme IZZI nakladničke kuće Profil Klett. Ovo softversko rješenje rezultat je „domaće pameti“ te je bazirano na potrebama hrvatskih škola, učitelja i učenika.

Zbog organizacije online nastave u redovitom smo kontaktu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te brojnim ravnateljima i učiteljima u Hrvatskoj. S obzirom da imamo vlastito digitalno rješenje koje se već koristi u školama, svima ga nudimo kao praktično i potpuno besplatno rješenje za provođenje online nastave i učenje kod kuće, izjavio je Dalibor Greganić, direktor tvrtke Profil Klett. 

Prednosti IZZI-ja u odnosu na ostale slične proizvode ima više: prvo, IZZI digitalni sadržaji besplatni su za sve učenike, učitelje i roditelje u Hrvatskoj. Time su u Profil Klettu doskočili skupom plaćanju licenci za inozemna rješenja upitne kvalitete.

IZZI obrazovni materijali predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpuno hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka, tvrdi Greganić te dodaje kako korištenje ove besplatne platforme omogućava školama i županijama, pa i samom Ministarstvu, preusmjeravanje sredstava u ostale aspekte razvoja obrazovanja - edukaciju nastavnika, infrastrukturu i opremanje.

Potrebna je samo registracija i prijava na našu platformu, bez ikakvih „caka“ i skrivenih troškova. Također, IZZI aplikacija podržana je na svim uređajima, od mobitela do stolnog računala, neovisno o njihovim tehničkim karakteristikama. Jedini smo izdavač iz Hrvatske koji je to omogućio, dodaje Greganić te naglašava kako je IZZI nakon skidanja na uređaj potpuno funkcionalno rješenje i offline dakle bez pristupa internetu, što dodatno dobiva na važnosti u slučaju kriznih situacija posebice u manje razvijenim i internetom slabije pokrivenim krajevima. Trenutno IZZI aktivno koristi oko 40 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Vjerujemo da će u skoroj budućnosti IZZI postati standard u hrvatskim školama jer su njegove prednosti mnogostruke. Od sredine prošle godine kad smo ga predstavili, kontinuirano radimo na njegovom usavršavanju a na svim inozemnim sajmovima i događanjima na kojima sudjelujemo, dobivamo potvrdu kako zaista imamo proizvod svjetske klase, zaključuje Greganić.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti