Dron koji spektakularno snima svaki vaš korak

Skydio R1 dron može pratiti svaki vaš korak i pri tome snimiti fascinantne snimke.

Martina Čizmić | 13.03.2018. / 16:59

Skydio R1 (Foto: Skydio) (Foto: Skydio)

Ako ste oduvijek željeli imati akcijske snimke sebe kako vozite bicikl niz padinu ili trčite kroz šumu, a niste baš bili spremni izdvojiti tisuće kuna za profesionalnog snimatelja i opremu, možda je rješenje Skydio R1.

Radi se o dronu koji leti samostalno i prati (i snima) svaki vaš korak. Usput će paziti da se ne zaleti u drvo ili drugog prolaznika, ali i da vas ne izgubi iz vida.

Skydio R1 (Foto: Skydio) (Foto: Skydio)

Koristi čak 13 kamera, GPS i cijeli niz senzora kako bi mapirao svoj okoliš i pokušao predvidjeti kretanje subjekta kojeg prati. Kombinacija umjetne inteligencije, računalnog vida i napredne robotike omogućava dronu da mapira i interpretira svijet u 3D-u. Zapravo, tehnologija koju koristi veoma je slična onoj koja se ugrađuje u autonomna vozila.

Kako bi dron, poput psa, pratio svaki vaš korak, dovoljno je prilikom lansiranja drona aktivirati i Skydio aplikaciju, odabrati osobu koju treba pratiti i ostalo prepustiti dronu.

Za one koji ipak vole kontrolu, dronom je moguće upravljati i putem aplikacije za pametni telefon. Dron ima internu memoriju od 64GB, a maksimalna brzina koju može postići sa svoja četiri motora je impresivnih 40 kilometara na sat.

Sve snimke moguće je podijeliti na društvenim mrežama čim dron sleti i prebaci podatke na mobilni telefon.

No, ovakvo čudo tehnologije, na kojoj su u tvrtki Skydio radili pune četiri godine, nije jeftino. Osnovna verzija stoji 2500 dolara (15.000 kuna) i moguće ga je naručiti na službenim stranicama Skydioa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti