Dronovima podizali svijest o borbi protiv bolesti COVID-19

Spektakl koji je održan nije bio unaprijed najavljen zbog toga što se željelo izbjeći da se okupe mase ne poštujući socijalno distanciranje, objavilo je ministarstvo prometa.

Hina | 08.07.2020. / 09:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Stotine dronova osvijetlilo je nebo nad Seulom s motivacijskim porukama čiji je cilj podići svijest o borbi protiv bolesti COVID-19 koju izaziva koronavirus.

Tri stotine dronova programirano je da formira spektakularne prizore iznad rijeke Han koja teče kroz glavni grad Južne Koreje.

Show je počeo s porukama kojima se podsjeća ljude na ključne mjere prevencije među kojima nošenje zaštitnih maski za lice, pranje ruku i održavanje udaljenosti od dva metra od drugih ljudi.

Dronovi su na tamnom nebu naizmjenice stvarali slike maski okružene česticama virusa i ruku i kapi vode.

Potom je deset minutni program prešao na poruke zahvale zdravstvenom osoblju kao i svom južnokorejskom stanovništvu za njihove napore u borbi protiv epidemije bolesti.

"Hvala vam", napisali su dronovi na nebu uz obrise srca i potom stvorili obrise Korejskog poluotoka uz poruke ohrabrenja.

Taj spektakl koji je održan u subotu nije bio unaprijed najavljen zbog toga što se željelo izbjeći da se okupe mase ne poštujući socijalno distanciranje, objavilo je ministarstvo prometa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti