Dva velika telefona: Internetom već kruže glasine oko iPhonea 9

Iako još nije predstavljan niti iPhone 8, mrežom već kruže glasine oko njegovih nasljednika koje će Apple predstaviti u rujnu 2018

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.09.2017. / 11:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako Apple još nije predstavio niti modele za ovu godinu (konferencija je najavljena za 12. rujna), osim brojnih glasina vezanih uz telefone koje predstaviti za deset dana, na internetu su već objavljene neke glasine oko modela koji na tržište stižu u drugoj polovici 2018. Dok Apple ove godine priprema samo jedan model s OLED ekranom – iPhone 8, nove glasine kažu kako su u planu za 2018. dva telefona s OLED ekranima za koje će biti zaduženi najveći Appleov konkurent Samsung. Za ovu godinu predviđa se kako je Tim Cook osigurao 70 milijuna OLED ekrana, dok bi za sljedeću godinu mogli naručiti čak 170 milijuna ekrana.

Kao i u slučaju ovogodišnjeg modela o kojem se najviše piše kao o iPhoneu 8, dok neke glasine govore kako bi ga Apple mogao prodavati kao iPhone Pro ili iPhone X, tako je sada prerano govoriti i o imenu ovih modela te mediji trenutno najviše govore o iPhoneu 9, odnosno 9 Plus. Ako su ove glasine istinite, onda ljubitelju Applea za sljedeću godinu mogu očekivati još veće promjene i još veće ekrane. Navodno su u Appleu prvo razmišljali o telefonu s ekranom dijagonale 5,28 inča, no s obzirom na sve veću potražnju korisnika za uređajima s velikim ekranima, odlučili su se za dijagonale ekrana od 5,85 inča i čak 6,46 inča. S ovako velikim ekranima granica između pametnih telefona i tableta postaje sve manja, no njihove dimenzije ipak nisu (pre)velike jer su danas u trendu uređaji s ekranima koji zauzimaju cijelu prednju površinu telefona i gotovo da nema ruba oko njih.

Trenutno je veličina ekrana jedino što "znamo" o ovim modelima, no kako je do njihovog predstavljanja ostalo još više od godinu dana, u Appleu se još mogu predomisliti i oko dimenzija uređaja, ali i oko opcija koje bi mogli imati. Što se opcija tiče, za pretpostaviti je da će imati sve što i iPhone 8 te, naravno, još neke novitete – očekujemo bežično punjenje, vodootpornost, dvostruku stražnju kameru i najjači dostupan hardver, a sigurno je kako će Apple veliku pažnju posvetiti i proširenoj stvarnosti, odnosno kombinaciji stvarnog i virtualnog svijeta na ekranima novog iPhonea.

No, prije devetke, stiže nam iPhone 8 te će pažnja ljubitelja tehnologije 12. rujna biti usmjerena prema Steve Jobs Theatreu u Appleovom novom kampusu u kojem će Cook predstaviti ovaj uređaj te ćemo napokon saznati sve službene informacije o jednom od najiščekivanijih telefona posljednjih godina – veličinu ekrana, opcije i cijenu koja bi mogla iznositi čak 1000 dolara.

Izvor: Daily Mail

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti