Dva Xiaomi modela na koje valja obratiti pažnju

Više manje je poznato da Xiaomi radi kvalitetne pametne telefone za pristojnu cijenu, a ovo su modeli na koje valja obratiti pažnju.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.08.2016. / 08:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi Mi4C praktički su na prvu potpuno identični telefoni, no prvo što ćete primijetiti jest razlika u cijeni. Ono što je će se svatko pitati zašto jedan uređaj košta 200 dolara, dok drugi košta 130 dolara?

Stvar je zapravo vrlo jednostavna i čim zavirite u detalje uređaja vidjet ćete kako se radi u dva različita modela, odnosno nekim drugačijim karakteristikama. Iako je ekran na oba uređaja 5-inča, uz rezoluciju 1920 x 1080, ono što se može primijetit jest razlika u memoriji, pa tako jeftinija varijanta dolazi s 2GM RAM-a i 16GB interne memorije, dok drugi dolazi s 3GB i 32GB interne memorije.  Oba uređaja posjeduju kvalitetnu kameru od 13MP sastavljenu od 5 elemenata leće na stražnjoj strani, te 5MP na prednjoj stranici s širokokutnim objektivom i f/2.0.

Isto tako, uređaji imaju solidnu bateriju od 3080mAh uz tehnologiju brzog punjenja te USB Type-C adapter za punjenje baterije i prijenos podataka. 

Sve ostale stvari osim memorije jednake su na oba uređaja, pa tako oba imaju šesterojezgreni procesor radnog takta 1.44GHz, te Android 5.1. Uređaj dolazi u četiri žarke boje, što znači da je uređaj možda više namijenjen mlađima, ili ako ste ljubitelj žarkih boja, ne vidimo razlog zašto ne biste i vi bili vlasnik ovog predivnog uređaja.

Xiaomi je jedan od najboljih kineskih proizvođača mobilnih uređaja, stoga ovim izborom ne možete promašiti, jedino što trebate paziti prilikom kupovine Mi4C uređaja jest želite li skuplju ili jeftiniju varijantu.

Kako god bilo, možete iskoristiti ove kupone i dobiti još nešto dodatnog popusta.

Xiaomi Mi4CEB

Kupon: MI4CEB 
Cijena: 122.99 dolara

Xiaomi XMi4CEB

Kupon: XMI4CEB
Cijena: 197.99 dolara

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti