E-cigarete povezuju pušače putem društvenih mreža

Društvene mreže su cool, čak toliko cool da su izmislili uređaj društvenih mreža za pušače, da dobro ste čuli.

Zimo Zimo Zimo | 13.05.2011. / 16:28

E-cigarete povezuju pušače putem društvenih mreža

Društvene mreže su cool, čak toliko cool da su izmislili uređaj društvenih mreža za pušače, da dobro ste čuli.

Tvrtka Blu, inače proizvođač e-cigareta, napravila je nešto potpuno drugačije, cigarete koje putem društvenih mreža povezuju pušače, no kako je to moguće?

Gledajući stare filmove bilo je cool biti pušač, ljudi su se družili uz cigaretu, no danas kada medicina pokazuje kakvu štetu izaziva pušenje, ono je prestalo biti cool. Na javnim mjestima i u ustanovama pušenje je zabranjeno, a tek pokoji pušač može se vidjeti kako sam stoji sa svojom cigaretom koju želi čim prije ugasiti.

No tvrtka Blu, koja izrađuje e-cigarete, u svoje kutije ugradila je senzor koji prepoznaje pušača e-cigareta Blu u blizini te korisniku putem vibre i plavog svijetla na kutiji daje do znanja kako je još netko u njihovoj blizini sa istim ambicijima.

Dakle stvar funkcionira da se kutija sa e-cigaretama spaja na društvene mreže, traži tko od korisnika koristi te cigarete, te povezuje korisnike. Pojednostavljeno, kada upalite e-cigaretu te vaša kutija počne vibrirati i svijetliti, znate da niste sami. Osvrnete se oko sebe i naći ćete još jednog Blu pušača.

Blu kreće u prodaju u lipnju te će cijena jedne kutije sa pet e-cigareta, koje se mogu puniti, iznositi 80 dolara. Tko se boji pušenja još?

Via SocialTimes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti