Edukacija i igra: Aplikacija Iron Age Danube naučit će najmlađe sve tajne arheologije

Aplikacija ima dva načina korištenja - za igru i učenje, a uz nju djeca (ali i oni stariji) naučit će sve o arheologiji i arheološkim istraživanjima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.05.2020. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako u današnje vrijeme TikToka, YouTubea i beskrajne internetske zabave mladima približiti znanost i arheologiju? Rješenje je jednostavno - kombinacijom zabave i edukacije na platformi koja im je najbolje poznata, putem aplikacije na mobilnom telefonu. Upravo na ovaj način i s aplikacijom Iron Age Danube želi se mlade educirati i približiti im pojedinosti o "detektivskom poslu istraživanja naše prošlosti".

Aplikacija je nastala u sklopu projekta Iron Age Danube koji se provodio kroz program Europske unije od početka 2017. do 30. rujna prošle godine, a osim Hrvatske, uključivao je i institucije iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Slovačke. Pored aplikacije, aktivnosti projekta uključivale su i različite promotivne filmove, e-publikacije te održavanje konferencije o arheologiji i turizmu koja je održana prošle godine i Zagrebu.

Iron Age Danube može se preuzeti na online trgovinama aplikacija za uređaje koji rade na Androidu te za telefone koji rade na Appleovom mobilnom operativnom sustavu te je dostupna na nekoliko jezika, uključujući i hrvatski. Aplikacija uključuje dva načina korištenja - jedan za igru, a drugi za učenje te više razina, a tek kada dovršite jednu razinu, možete nastaviti s učenjem/igrom na sljedećoj razini. Korisnici putem aplikacije mogu saznati brojne detalje o arheologiji, organizaciji arheoloških istraživanja, iskopavanjima i terenskim istraživanjima, o laboratorijskom radu nakon istraživanja itd.

Zabava i edukativna, možda će upravo ova aplikacija utjecati na dio mladih i zainteresirati ih za arheologiju i arheološka istraživanja. Korisnici Androida aplikaciju mogu skinuti ovdje, a ako koristite iPhone, Iron Age Danube možete preuzeti putem ovog linka.

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti