Ekran dijagonale 6,44 inča i snažna baterija: Xiaomi predstavio Mi Max 2

Najjači aduti ovog telefona su Full HD 6,44 inčni ekran i baterija koja može izdržati dva dana između punjenja

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.05.2017. / 06:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je nedavno kineska kompanija Oukitel predstavila model K10000 Pro s baterijom kapaciteta čak 10000mAh, jučer je i Xiaomi predstavio smartphone prvenstveno namijenjen korisnicima kojima je izdržljivost baterije na prvom mjesto. Model Mi Max 2 tako dolazi s baterijom kapaciteta 5300mAh s kojom ne može konkurirati Oukitelovom uređaju, no zato je snažnija i izdržljivija u odnosu na većinu konkurentskih uređaja te bi trebala izdržati čak dva dana između punjenja, što je puno za telefon s Full HD ekranom dijagonale 6,44 inča – trebao bi izdržati 18 sati reprodukcije videozapisa, 21 sat korištenja GPS-a te čak 57 sati razgovora s jednim punjenjem baterije. Također, ovaj smartphone podržava i QuickCharge 3.0 tehnologiju te iz Xiaomija kažu kako se za samo jedan sat može napuniti 68 posto baterije.

U odnosu na Oukitelev K10000 Pro, Mi Max 2 ima snažniji hardver te ga pokreće Snapdragon 625, ima 4GB RAM-a, a korisnici mogu odabrati između 64 i 128GB memorije za pohranu podataka – kome niti to nije dovoljno, tu je u utor za microSD memorijske kartice kapaciteta 256GB. Sa stražnje strane nalazi se kamera rezolucije 12MP i senzor otisaka prstiju, dok je s prednje 5MP senzor, telefon dolazi s Xiaomijevim MIUI sučeljem baziranim na Googleovom Androidu, verziji 7.1.1 te ima USB Type-C priključak za punjenje.
Ovaj smartphone prvo će se pojaviti na kineskom tržištu te će, prema Android Centralu, njegova cijena za model sa 64GB memorije iznositi oko 250 dolara, dok će za model sa 128GB memorije biti potrebno platiti oko 290 dolara. Zahvaljujući velikom ekranu, snažnoj bateriji i pristupačnoj cijeni, Xioami Mi Max 2 čini se idealnim mobilnim uređajem za multimediju i uživanje u videozapisima.

Izvor: Android Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti