Ekran od skoro 7 inča: Uz Huawei Honor Note 10 nije vam potreban tablet

Huawei Honor Note 10 dolazi s AMOLED ekranom dijagonale 6,95 inča, pokreće ga procesor Kirin 970 te ima 6 odnosno 8 GB.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2018. / 09:06

Honor Honor Note 10 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Dok ljubitelji pametnih telefona s nestrpljenjem iščekuju skorašnje predstavljanje novog modela Samsungova Galaxyja Note, ovog je tjedna u Kini predstavljen Huaweijev telefon Note koji dolazi s ekranom velikim poput tableta i odličnim hardverom.

Huawei Honor Note 10 tako ima AMOLED ekran dijagonale skoro 7 inča (6,95 inča) rezolucije 1080 x 2220 piksela s tankim okvirima i bez tzv. notcha – već od danas može se naručiti u Kini, a isporuke prvih modela trebale bi krenuti tijekom ovog mjeseca, dok se u budućnosti nadamo kako će taj uređaj stići i na europsko tržište.

Cijena najjeftinijeg modela iznosi nešto više od 400 dolara (oko 2500 kuna), dok Huaweijev Note s najjačim hardverom (varijanta s 8 GB RAM-a i 128 GB memorije za pohranu podataka) iznosi oko 530 dolara (oko 3350 kuna), što je manji iznos od konkurentskih uređaja sličnog hardvera.

Honor Honor Note 10 (Foto: Honor) (Foto: Honor)

Pokreće ga procesor Kirin 970 te će korisnici moći odabrati između modela sa 6 GB RAM-a (dvije su varijante modela od 6 GB – sa 64 i 128 GB memorije) i s 8 GB RAM-a s kojim dolazi 128GB memorije za pohranu podataka. Korisnici kojima treba više mjesta za memoriju na raspolaganju imaju utor za memorijske kartice (koji se nalazi na mjestu druge SIM kartice) tako da vlasnici tih uređaja ne bi trebali imati problema s pohranom podataka.

Treba izdvojiti i rješenje kojim je kompanija smanjila zagrijavanje telefona – vodeno hlađenje zahvaljujući kojem se pod najvećim opterećenjem hardvera temperatura može smanjiti za 10 stupnjeva. Također, uređaj dolazi s GPU Turbo tehnologijom ubrzane grafičke obrade koja poboljšava učinkovitost grafičke podrške na pametnim telefonima te s opcijom CPU Turbo.

Sa stražnje strane nalaze se kamera od 24 i 16 MP, dok je s prednje strane kamera od 13 MP za selfije, a za što kvalitetnije fotografije pobrinut će se umjetna inteligencija.

Što se ostalih opcija tiče, novi Honor Note dolazi s velikom baterijom od 5000 mAh, ima podršku za brzo punjenje baterije, a treba još spomenuti i Android 8.1 Oreo i sučelje EMUI 8.2.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti