Električni luksuz: Uskoro stiže i Maybach s električnim motorima

Maybach je svoj prvi koncept električnog luksuznog SUV-a predstavio još prije pet godina, no prvi pravi model očekujemo u travnju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.03.2023. / 14:44

Teaser za električni Maybach (Foto: Mercedes-Benz)

Nakon što je Mercedes predstavio nekoliko električnih modela svojih automobila, uskoro dolazi red i na najluksuzniju izvedbu modela s trokrakom zvijezdom. Riječ je o Mercedesovom brendu Maybach čiji prvi potpuno električni model očekujemo sredinom sljedećeg mjeseca. Mercedes-Maybach ranije ove godine predstavio je svoj prvi plug-in hibrid, model S 580 e koji s električnim motorom može prijeći, za jedan hibridni automobil, i više nego respektabilnih 100 km, što je dvostruko više u odnosu na npr. Toyotu Prius.

Mercedes-Benz Mercedes najavljuje brze punionice za električne automobile u Francuskoj i Njemačkoj

Maybach je svoj prvi koncept električnog luksuznog SUV-a predstavio još prije pet godina na sajmu automobila u Kini. Taj je koncept imao 750KS i ograničenu maksimalnu brzinu na 150 km/h da bi tri godine poslije predstavili novi koncept za koju su tada rekli da je riječ o “skoro proizvodnom” modelu. Razvoj se odužio (vjerojatno je na njega utjecala i cjelokupna situacija na automobilskom tržištu nastala nakon koronavirusa), no Mercedesov električni luksuz napokon je spreman za svjetla pozornice.

Iz Maybacha kažu kako njihov prvi korak ka potpunoj elektrifikaciji uključuje premium luksuzni model SUV EQS 60, a iako detalji oko motora, baterije i slično nisu poznati, s obzirom na to da je baziran na Mercedesovu EQS SUV-u, može se očekivati da će opcije biti nabrijanije u odnosu na taj model snage 536KS, sa 108,5 kWh baterijom i uz domet od oko 450 km.

Predstavljanje operativnog sustava MB.OS Mercedes predstavio vlastiti operativni sustav i najavio zanimljive novosti

Unutrašnjost bi, naravno, trebala biti prepuna tehnologije, ekrana i luksuznih detalja koji će kupci moći prilagođavati svojim potrebama i željama. Sve konkretne informacije o ovom automobilu saznat ćemo 17. travnja, kada će Mercedes-Maybach prikazati automobil i predstaviti sve njegove opcije, a jedino u što možemo biti sigurni je da će Maybach SUV EQS 60 biti skup. Jako skup.

Izvor: Electrek

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti