Elon Musk o izvanzemaljcima: "Nema dokaza, no ne bih se čudio... Ne možemo imati ono sra**e o čudovištu iz Loch Nessa"

Najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Musk, kaže da dosad nije vidio nikakve dokaze o postojanju izvanzemaljaca , no vjeruje da bi svemir mogao biti prepun "mrtvih civilizacija".

Branimir Vorša | 01.02.2021. / 15:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef SpaceX-a Elon Musk sudjelovao je u zanimljivoj diskusiji na glasovnoj chat aplikaciji Clubhouse te tamo otkrio svoja razmišljanja o postojanju izvanzemaljskih civilizacija.

Musk je rekao da dok postoje oni koji tvrde da izvan Marsa postoji nekakva svijest, on je prilično siguran da bi on znao za takvo što, da je to istinito.

Nisam vidio ništa što bi naznačilo postojanje bilo kakve izvanzemaljske civilizacije. Prvi bih u sekundi skočio na tu vijest, ali nisam vidio nikakve dokaze, kaže Musk.

Unatoč tome, on ipak smatra da je moguće da postoje izvanzemaljske civilizacije koje su nekoć bile u procvatu na drugim planetima, no da nisu uspjele dostići tehnologiju za putovanje svemirom ili su pak skončale prije nego li su uspjele razviti tu tehnologiju.

Ne bih se iznenadio da se negdje u našoj galaksiji i drugim galaksijama nalazi puno mrtvih civilizacija... koje su napredovale neko vrijeme, no onda postupno i propale, pojašnjava Musk.

Musk vuče paralelu sa starim zemaljskim civilizacijama koje su u međuvremenu izumrle, poput egipatske, sumerske i babilonske, kako bi obrazložio zašto razmišlja o mogućnosti postojanja mnoštva mrtvih civilizacija posvuda u svemiru.

Upitan o NLO svjedočanstvima i smatra li da bismo trebali razmišljati o izvanzemaljcima, Musk kaže da je vjerojatnost da je riječ o događajima izazvanim čovjekovom radnjom ili da za iste postoji prirodno objašnjenje puno veća, nego da ti događaji imaju izvanzemaljsko porijeklo.

Čuj čovječe, rezolucija fotografija mora biti prilično dobra. Ne možemo imati ono sranje o čudovištu iz Loch Nessa... najmanje iPhone 6 kvalitete, kaže Musk.

Izvor: Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti