Elon Musk objavio Teslin 'master plan'

Dokument kojim Elon Musk definira budućnost svoje kompanije...

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.07.2016. / 11:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno najavljeni master plan vlasnika Tesla Motorsa i kompanije SpaceX, Elona Muska, napokon je ugledao svjetlo dana.

Prije deset godina Musk je objavio svoj originalni plan koji je uključivao stvaranje uspješne kompanije koja proizvodi električne automobile, a vrhunac cilja vidljiv je u nedavno predstavljenom prototipu Modela 3 koji će se u prodaji naći sljedeće godine.

Sada je Musk objavio drugi dio originalnog plana pod nazivom "Master Plan, Part Deux" ili "Master plan, drugi dio", a veći dio teksta njegove vizije dotiče se Tesline opcije Autopilot koja bi, prema njegovim riječima, trebala poprimiti odlike potpuno autonomnog sustava koji će, nakon automobila, biti primijenjen i na kamionima te autobusima.

Musk je naglasio kako spajanjem Tesle i SolarCityja želi unaprijediti i olakšati dostupnost i kupovinu solarnih panela za krovove. Njegov je cilj fokusiranje na obnovljive izvore energije, održivost, ekologiju i sharing ekonomiju.

Što se tiče spomenutih kamiona i autobusa, oni bi ubrzavali jednako brzo kao što to danas rade Teslini automobili. Vozači takvih autobusa svoju bi ulogu promijenili u neku vrstu menadžera vožnje, a ukupan broj putnika po autobusu bi se povećao.

Musk je za kraj ostavio podsjećanje na plan sve veće implementacije autonomne vožnje u Teslinim automobilima. Također, iznio je i ideju iznajmljivanja osobnih Teslinih automobila dok je vlasnik na poslu, tj. njihovo pretvaranje u automatizirano taksi vozilo, što bi znatno smanjilo troškove kupovine kroz vlasnikovu zaradu.

Izvor: TechCrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti