Elon Musk otkrio koliko će u budućnosti stajati putovanje u svemir i iznos nije nedostižan

Jeftinija putovanja ne bi bila prihvatljiva samo svemirskim turistima, već i svemirskim agencijama poput NASA-e.

Martina Čizmić | 19.11.2020. / 11:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Turistička putovanja u svemir čine se sve bližima, barem ako je vjerovati šefu SpaceX-a, Elonu Musku. On planira učiniti turistička putovanja u svemir dostupna svima ili barem velikom dijelu zainteresiranih.

Kako piše Space.com, Musk želi srezati cijenu putovanja u svemir sa 152 ilijuna dolara, koliko sad košta, na svega dva milijuna. I to koristeći letjelicu Starship u koju stane 100 putnika i koju je moguće koristiti nekoliko puta. Musk je pojasnio i kako je došao do iznosa od dva milijuna dolara - 900 tisuća za gorivo i 1,1 milijun za dodatne troškove.

Jeftinija putovanja ne bi bila prihvatljiva samo svemirskim turistima, već i svemirskim agencijama poput NASA-e.

No, iako je Musk na dobrom putu da napravi raketu koju je moguće koristiti za nekoliko svemirskih putovanja, kao što je pokazao s kapsulom Crew Dragon, morat će ispuniti još cijeli niz preduvjeta prije no što zaista i pošalje ljude prema Marsu po jeftinijoj cijeni.

Recimo, organizirati bazu u kojoj bi svemirski putnici boravili na Marsu, kao i osigurati da to putovanje bude relativno brzo i sigurno.

Musk je inače poznat po spektakularnim objavama. Koji put pogodi i ostvari ono što je najavio, koji put spektakularno propadne. Vidjet ćemo u kom će smjeru ići ova njegova najava.

Izvor: Space.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti