Europa dobila svoju najveću punionicu za električne automobile

Punionica radi dan i noć, sedam dana u tjednu i na njoj se mogu puniti sva električna i hibridna vozila, bez obzira na proizvođača.

Branimir Vorša | 25.02.2020. / 12:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Europa je dobila svoj najveći park za punjenje električnih automobila, a za njega je zaslužan njemački Porsche. Punionica je otvorena u Leipzigu, a u Porschea kažu da se bilo tko u njoj može besplatno puniti do kraja ožujka.

Porsche Turbo Charging park može određene modele električnih automobila napuniti s dovoljno energije za 100 kilometara vožnje u svega pet minuta punjenja, a ukupan kapacitet punionice iznosi 7 megavata.

Park čini 12 brzopunećih stanica istosmjerne struje (DC) snage 350 kilovata te još četiri stanice izmjenične struje (AC) snage 22 kilovata.

Punionica radi dan i noć, sedam dana u tjednu i na njoj se mogu puniti sva električna i hibridna vozila, bez obzira na to tko je proizvođač. Omogućeno je i brzo punjenje za sva vozila utičnicom CCS2 (Combined Charging System).

Zadovoljni smo da možemo s novim parkom punionicom ponuditi atraktivnu lokaciju za punjenje vlasnicima električnih vozila u Leipzigu i okolnom području, kao i vozačima u prolazu, kažu iz Porschea.

Ipak, riječ je samo o jednom parku punionici, a Europa je ogromna. Da bi se ubrzao prijelaz na korištenje električnih vozila, takvih bi lokacija u Europi trebalo biti mnogo više.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti