Evo i dugo iščekivanog rasporeda konferencije WinDays17

Glavna tema ovogodišnje konferencije je digitalna transformacija pa će se okrugli stolovi baviti predstavljanjem konkretnih projekata koji se provode u Hrvatskoj kao i digitalnim vještinama koje bi trebale dobiti veći značaj u obrazovnom sustavu.

Zimo | 10.04.2017. / 13:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Državni zavod za statistiku, tvrtka Agrivi i Podravka predstavit će svoje projekte digitalne transformacije. Tehnološki dio konferencije veliki naglasak stavlja na rješenja otvorenog koda i sigurnosti.

Objavljen je raspored konferencije Microsoft WinDays17 koja će se održati od 25. do 28. travnja 2017. u Poreču. Ovaj najveći poslovno-tehnološki događaj u regiji i ove će godine okupiti sudionike iz različitih industrija kao i poznate domaće i strane predavače, a vodeća tema bit će digitalna transformacija.

Uz već najavljene predavače na poslovnom i tehnološkom dijelu Konferencije, kao i prošlih godina, održat će se nekoliko zanimljivih okruglih stolova na aktualne teme. Tako će se za vrijeme WinDays Business konferencije održati okrugli stol “Zašto i kako smo stvarali digitalno konkurentne projekte?“. Okrugli stol će istaknuti potrebu promjene poslovnih modela tvrtki u skladu s digitalnom transformacijom, a moderator će s pojedinim predstavnicima tvrtki koje trenutačno provode projekte digitalne transformcije razgovarati i o tome što uključuje promjena poslovanja u skladu s digitalnom ekonomijom te kako su uspjeli premostiti prepreke na putu ka promjenama i što ih motivira. Na okruglom stolu će, između ostalog, sudjelovati Marko Krištof (Državni zavod za statistiku), Matija Žulj (Agrivi) te Marin Pucar (Podravka). 'Prije okruglog stola sudionici će imati prilike poslušati prezentacije o projektima digitalne transformacije navedenih tvrtki.

Agrivi, tvrtka koja je razvila software za vođenje poljoprivredne proizvodnje, govorit će o trenutačnom izazovu povećanja proizvodnje hrane u poljoprivredi. Ova najveća globalna industrija koja zapošljava 1,3 milijarde ljudi u sljedećih bi 30-ak godina trebala povećati proizvodnju hrane za oko 60 %, a ključnu ulogu u brzom pristupu znanju te postavljanju produktivne, profitabilne i dugoročno održive poljoprivredne proizvodnje igra upravo digitalna tehnologija. S druge strane, Državni zavod za statistiku već neko vrijeme koristi sustav za prikupljanje podataka putem digitalnih obrazaca koji su u cloudu što omogućuje bržu obradu podataka te veću učinkovitost Zavoda. Uz to, DZS koristi i moderne kolaboracijske platforme u oblaku za zaposlenike što doprinosi boljoj suradnji i ubrzanju poslovnih procesa.

Nenad Bakić, Dragan Primorac, Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci te Goran Radman, prodekan Visokog učilišta Algebra sudjelovat će u okruglom stolu “Što učiniti ODMAH kako bismo postavili obrazovanje za vještine budućnosti“ sa ciljem da podignu svijest o tome kako će glavnu pokretačku snagu digitalne konkurentnosti u Hrvatskoj uskoro činiti digitalne vještine zaposlenika. Prema zaključcima Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatska pokazuje prilično nizak učinak u području ponude i potražnje digitalnih vještina. Stoga je potrebno što hitnije postaviti obrazovni sustav i edukacijske programe s namjerom razvoja upravo tih vještina, a kako to učiniti, govorit će se na okruglom stolu.

Kroz formu razgovora “2 na 1“ s poduzetnikom i posebnim savjetnikom Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM Nenadom Bakićem i docenticom na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Teom Žakulom čut ćemo razmišljanja dva istaknuta pojedinca koji žele promijeniti obrazovni sustav, posebno na STEM području i putem svojih projekata dokazuju da je moguće napraviti pozitivne pomake. Sudionici Konferencije moći će čuti njihova iskustva i preporuke za promjenu obrazovnog sustava prema potrebama suvremenog biznisa.

Na WinDays Technology konferenciji i ove godine će se puno govoriti o rješenjima otvorenog koda s obzirom da se radi o sveprisutnoj tehnologiji na kojoj svoja poslovanja temelje brojne svjetske i hrvatske kompanije, ali i o temi informacijske sigurnosti i zaštite od sveprisutnih prijetnji informacijskim sustavima. Tehnologija treba postati dio svakog poslovnog procesa i obrnuto, a o tome će govoriti istaknuti predavači poput Alena Delića, Adisa Juge, Damira Dobrića i Mustafe Toromana. I ove godine će na tehnološkom dijelu Konferencije biti format predavanja od 30 minuta dok će se za predavanja koja su naprednija te nekoliko okruglih stolova nastaviti s formatom od 45 minuta.

17. WinDays konferencija održava se u Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola u neposrednoj blizini centra Poreča. Link za prijave je ovdje.

Novosti o WinDays17 konferenciji možete pratiti na www.windays.hr i na društvenim mrežama, Facebooku, Twitteru, YouTubeu i LinkedINu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti